Evelin Ilves kirjutas tütre Kadri Keiu suureks kasvamise sündmustel põhineva lasteraamatu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu viiulifestival/ Kirjandusõhtu: Andrus Kivirähk ja Evelin Ilves
Kihnu viiulifestival/ Kirjandusõhtu: Andrus Kivirähk ja Evelin Ilves Foto: Meisi Volt

Detsembri alguses ilmub muinasjuturaamat “Linnu lood”, mis põhineb Evelin Ilvese ja Toomas Hendrik Ilvese tütre Kadri Keiu suureks kasvamise sündmustel.

Evelin Ilvese sõnul koosneb raamat päriselul põhinevatest muinasjuttudest. “Kadri Keiu eelkooliiga oli heas mõttes erakordne, sest enamikul inimestel pole võimalik elada kauge paksu metsa sees kui ka presidendilossis. Mõlemad on omamoodi suletud keskkonnad, kuhu sisse kiigata võiks olla vahva. Raamatu peategelane Linnu on väike tüdruk, kes mõistab lindude ja loomade keelt ja tema elus juhtub palju asju,” rääkis Ilves.

Luukas Ilves ja Kadri Keiu Ilves.
Luukas Ilves ja Kadri Keiu Ilves. Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Raamat jutustab, missugused mängud ja kaaslased on tüdrukul, kelle koju teisi lapsi just tihti ei satu, sest tee lõpeb tema kodu juures otsa. Või millise pöörde võtab metsaelu siis, kui isa ootamatult presidendiks valitakse. 

Evelin Ilvese muinasjuturaamat “Linnu lood”
Evelin Ilvese muinasjuturaamat “Linnu lood” Foto: Kaanepilt

Evelin Ilvese sõnul on see südamlik raamat, mille igas loos on päriselt juhtunud sündmus, aga ka midagi mõtlemapanevat ja harivat. “Samas hakkas raamatu peategelane üsna kiiresti oma elu elama ning temast sündis uus karakter, kes pole enam päriselt Kadri, vaid juba Linnu,” lisas Evelin Ilves.

Raamatu „Linnu lood“ esitlused toimuvad detsembrikuus üle terve Eesti.

Raamatu toimetas Jane Lepasaar ning illustratsioonid tegi Catherine Zarip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles