Jaapanlane lämbus riisipallide tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani riisipallid ehk onigiri
Jaapani riisipallid ehk onigiri Foto: Wikipedia.org

AFP ja Jaapani meedia teatel hukkus Jaapanis riisipallide söömise võistlusel mees, kellele jäid riisipallid kurku kinni, ta ei saanud enam hingata ja suri.

Riisipallide ehk onigiri söömise võistlus toimus möödunud nädalal Hikones, kus osavõtjad pidid sööma võimalikult kiiresti viis riisipalli.

Üks osavõtjatest, 28-aastane mees, kelle nime ei avalikustatud, sõi riisipalle nii kiiresti, et ta ei jõudnud neelata ja selle tõttu lämbus.

Arstid üritasid teda aidata, kuid kõik elutähtsad organid lakkasid töötamast ja ta kuulutati kolm päeva pärast võistlust surnuks.

Võistluse korraldajate teatel toppis võistleja viis riisipalli korraga suhu, ta hingamine lakkas ja ta kaotas teadvuse. Mehe elustamine ei aidanud.

Jaapanis korraldatakse söömisvõistlusi laatadel ja festivalidel, kus reklaamitakse kohalikke põllumajandustooteid.

Jaapani kõige tuntum kiirsööja on Takeru Kobayashi, kes hoiatas pärast nüüdset surmajuhtumit sotsiaalmeedias, et amatöörid peaksid olema kiirsöömisel ettevaatlikud, kuna neil ei ole piisavalt kogemust.

Jaapanis on onigiri populaarne roog, mida serveeritakse koos adruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles