450-kilogrammine mehhiklane suri südamepuudulikkuse tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
450 kilogrammi kaalunud 47-aastane mehhiklane Jose Luis Garza
450 kilogrammi kaalunud 47-aastane mehhiklane Jose Luis Garza Foto: AP / Scanpix

Mehhikos Juarezis suri selle riigi üks ülekaalulisemaid inimesi, 450 kilogrammi kaalunud Jose Luis Garza.

Arstide sõnul suri 47-aastane mees südamepuudulikkuse tõttu, kirjutab AP.

Päästetöötajad pidid Garza magamistoa seina maha lõhkuma, et oma elu eest võitlevat meest kätte saada ja haiglasse toimetada. Haiglasse sõidutamiseks kasutati veoautot.

Garzat päästa aga ei õnnestunud ja haiglas kuulutati ta surnuks.

Sarnaselt kuulsa kaasmaalase, samuti ülekaalulise Manuel Uribega, viis Garza oma kehakaaluprobleemi avalikkuse ette ning püüdis kehakaalu vähendada.  

Garza võitles kogu oma täiskasvanuelu ülekaalulisusega. Mehe kaal hakkas kiiresti tõusma pärast seda, kui ta vanemad kahe nädalase vahega ootamatult surid. Garzal oli pärast seda depressioon ja ta ei tõusnud voodist neli kuud ning ta kehakaal suurenes.

Garzal tekkisid terviseprobleemid möödunud nädala lõpul. Mehe pereliikmete arvates jäi arstiabi liiga hiljaks, teda ei toimetatud õigel ajal haiglasse ja selle tõttu mees surigi.

«Kui ta oleks varem haiglasse toimetatud, oleks ta võib-olla elus,» sõnasid mehe vend Pedro Garza.

Arstide sõnul ei oleks nad Jose Luis Garzat päästa suutnud, kuna ülekaalulisuse tõttu oli tal süda kurnatud.

«Ta oleks haiglas sama ravi saanud, mida anti talle ka kodus. Varem haiglasse toimetamine ei oleks olukorda muutnud. Garza süda oli haige ja see lihtsalt seiskus,» selgitas Nuevo Leoni osariigi tervishoiuameti esindaja Julio Cesar Cano.

Maailma kõige ülekaalulisemaks tunnistatud, kunagi 560 kilogrammi, praegu 302 kilogrammi kaaluv Manuel Uribe püüdis Jose Luis Garzat aidata ja soovitas tal kasutada sama dieeti, mida ta ise kasutab. See koosneb kividest, greipfruudist ja proteiinidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles