Uus rekord: Marilyn Monroe ikooniline kleit müüdi oksjonil piraka summa eest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Vida Press

Filmistaari Marilyn Monroe ikooniline «alasti» kleit müüdi Los Angeleses toimunud oksjonil maha rekordeid murdva summa eest - ostja käis kauni riideeseme eest välja koguni 4,8 miljonit dollarit.

Legendaarne kleit sai kuulsaks 1962.aastal, kui Marilyn Monroe seda kandis New Yorgis Madison Square Gardenis ning laulis president John F. Kennedyle sünnipäevalaulu.

Staari esinemine oli üks tema viimasid avalikke esinemisi enne seda kui ta mõned kuud hiljem narkootikumide üledoosi tagajärjel suri.

Kleit, mis olevat olnud nii kitsas, et tuli Marilynile selga õmmelda, sai Julien'si oksjonil neljapäeval, 17.novembril uueks omanikuks muuseumiketi Ripley's Believe It or Not üüratu 4,8 miljoni dollari eest.

Kleit, mida Marilyn Monroe kandis filmis «The Seven Year Itch» / Scanpix
Kleit, mida Marilyn Monroe kandis filmis «The Seven Year Itch» / Scanpix Foto: SCANPIX

Kuulus riideese püstitas uue rekordi, olleks kalleim kleit, mis kunagi oksjonil müüdud, lüües troonilt staari 4,6 miljoni dollariga müüdud valge kleidi, mida naine kandis filmis «The Seven Year Itch».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles