Puhas kõrvapai: Prantsuse duo Justice avaldas kolmanda albumi «Woman»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse duo Justice avaldas kolmanda albumi «Woman»
Prantsuse duo Justice avaldas kolmanda albumi «Woman» Foto: Promopilt

Grammy auhinnaga pärjatud duo Justice avaldas täna oma kolmanda stuudioalbumi «Woman», Because Music / Ed Banger Recordsi kaudu. Pärast viieaastast pausi ilmunud album sisaldab 10 täiesti uut pala, mille hulgas singlid «Safe And Sound», «Randy» ja «Alakazam!».

Aastal 2007 techno, popi, R&B, electro, funki, metali ja peaaegu kõige muu krigisev lammutamine tegi duost Justice Prantsuse kõige olulisema muusikaekspordiartikli. Nende teine album «Audio, Video, Disco» aastal 2011 kõigutas helipaati veelgi enam. See oli kui ülespuhutud kuulmishoop, millel oli kuulda mõjutusi nii Queenist, Yesist kui ka Frankie Knucklesist ja Prince´ist. Järgnenud menukas maailmaturnee tipnes festivalidel Coachella ja Lollapalooza peaesinejana.

Pärast viieaastast pausi said fännid tänu laulule «Safe And Sound» aimu, mida uuelt albumilt oodata. Bassibiit ja sätendavad süntesaatorihelid põrkuvad dramaatilistelt keerisena «Love Unlimited»-stiilis disco keelpillidega.

Albumi «Woman» reis viib kuulaja katapuldina elastilise R&B popi «Pleasure» juurest «Alakazam!-i»  keerisesse. Keerutab pimestava hooga elektroonilise klaveri ja clavineti helidega tantsupõrandale «Fire», laskmata puhata enne sädelavat tükki disco popist «Stop», mis saab hoobelda duo seni parima refrääniga.

Eelmisel plaadil «Audio, Video, Disco» kaasa löönud Morgan Phaleni lauldud «Randy» meloodia on midagi sellist, mille eest Michael McDonald oleks tapnud bändikaaslased bändist Doobie Brothers (kui Michael McDonaldile oleks meeldinud sisikonda keerav electro muusika). «Love S.O.S» kõlab ühe ühe läbi aegade parima disco hümnina, saavutades ideaalse tasakaalu eufooria ja südamevalu vahel, taustaks sündiheli, mis ulub kui politseisireen.

Album peegeldab lindistamise elavamat viisi. Vähemalt nii tundub alguses. Selgub, et trummipõrinat teeb hoopis 808 ja teremini asemel mängib naine hoopis muusikalist saagi. Lauludest on võimatu sotti sasda. Plaadi keskosas raputab «Chorus»  kuulajat teadmisega, et võimatu on ennustada plaadi edasist kulgu. Mis see on? Vigane techno? Sci-fi prog? Taevalik disco?

Ainult narr kahtleb Justice´s. See käib ka nende endi kohta.

Singlid «Randy ja Alakazam!» on hinnatud nii raadiotes kui klubides. Järgmise singlina avaldatakse Fire.

Album «Woman» sisu:

Safe And Sound

Pleasure

Alakazam!

Fire

Stop

Chorus

Randy

Heavy Metal

Love S.O.S

 Close Call

«Woman» on saadaval digitaalselt, CD ja vinüülina Because Music / Ed Banger Recordsi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles