Täna tähistatakse Tallinnas 50 aasta möödumist The Beatlesi viimasest ametlikust kontserdist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Beatles (vasakult paremale) George Harrison, Ringo Starr, John Lennon ja Paul McCartney 1967. aastal
The Beatles (vasakult paremale) George Harrison, Ringo Starr, John Lennon ja Paul McCartney 1967. aastal Foto: SCANPIX

Tallinnas Rock Cafés esineb täna sel puhul maailma parim biitlite tribüütbänd The Cavern Beatles. Nad tulevad Eestisse, et pakkuda meile unikaalset võimalust pöörduda minevikku ja näha oma silmaga maailma tuntuima neliku legendaarset lavaesinemist.

Oma lavaesinemiste väljatöötamiseks kuluvad The Cavern Beatlesil arvutud proovitunnid. Esitatavas kavas kajastavad nad täpselt The Beatlesi edulugu, mis sai alguse Liverpooli Cavern Clubist ja viis nad mängima Londonisse Savile Row'l asuva Apple’i peakorteri katusele.

Toetudes The Beatlesi mahukale repertuaarile toob The Cavern Beatles oma kahetunnise kontsert-show lavale otseesitusena, fonogrammideta. Kõik biitlite lood esitatakse vaid neile omase eheda saundiga. Mitte ainult välimus, vaid ka grupiliikmete hääled meenutavad Liverpooli originaalnelikut. Kasutusel olevad pillid on pärit 1960. aastatest.

Enam kui kümme aastat kestnud esinemise vältel pole The Cavern Beatles kaotanud oma populaarsust tänu neile omasele oskusele esitada biitlite originaalmuusikat värskelt ja ülitäpselt. Ansambli esinemisgraafik on väga tihe, igal aastal antakse maailma eri paigus üle 200 kontserdi.

Piletid kontserdile on saadaval Statoilis ja Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles