Video: ökoseikleja tühi «Noa laev» ületas Atlandi ookeani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kanda ökoseikleja Rick Small ehitas puidust «Noa laeva», mis tühjana ületas nüüd Atlandi ookeani, jõudes Kanadast Newfoundlandist Iirimaale.

Smalli paatmaja oli Newfoundlandil, kuid millegipärast on see nüüd tuhandete kilomeetrite kaugusel Euroopas, edastab seeker.com.

Mõlemal pool Atlandi ookeani, nii Kanadas kui Iirimaal uuritakse, kuidas see alus ilma juhtimiseta ookeani ületas.

Small on Newfoundlandil tuntud ökoaktivist ja enne «Noa laeva» ehitamist valmis tal päikesel töötav mootorratas, millega ta sõitis Ontariost Thunder Bayst Newfoundlandi St. Johni. Ta oli teel mitu kuud.

Pärast Newfoundlandi saabumist alustas ta paatmaja ehitamist, see sai valmis ja ta lubas selle kinkida kohalikele noortele.

Möödunud nädalalõpul leiti Smalli ehitatud «Noa laev» Iirimaa Mayo maakonna Crossi rannalt. Iirimaa politsei vedas kummalise paadi kaldale ja hakkas uurima, kellele see kuulub.

Facebookis hakkas levima sõnum Iiri rannalt leitud kummalise paatmaja kohta ja üsna varsti ilmnes, et selle ehitas kanadalane Rick Small.

Newfoundlandil elava Ted Perrini teatel on see paatmaja ehitatud korralikult, sellele on ka väike mootor ja päikesepaneelid. Smallil oli plaan  seilata sellega läbi Loodeväila, kuid on teada, et see ei ole keeruliste jääolude tõttu võimalik.

«Ta alustas Newfoundlandilt ja jõudis seilata kümme meremiili, jõudes Portugal Cove’ni. Seal elas ta umbes ühe aasta, kuid ma ei ole kindel, mis sai ta alusest. Veel septembris oli seda näha Newfoundlandil, kuid nüüd on kuulda, et see leiti Iirimaa rannalt,» teatas Perrin sotsiaalmeedias. 

Iirimaa rannavalve uuris kummalist paatmaja, leides sellest Smalli sõnumi, et see on kingitus Newfoundlandi noortele, kuid mitte teda ennast. Mehe asukohta ei ole veel kindlaks tehtud.

Iirimaa Ballyglassi rannavalve esindaja Michael Hursti teatel näitas uurimine, et selle alusega saab ületada ookeani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles