Karl Madise elu kubiseb pahadest tüdrukutest?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljana tuntud Karl Madis sai endale Soome mootorsaekunstniku Antero Kovaneni loodud puuskulptuuri Vatti.
Lauljana tuntud Karl Madis sai endale Soome mootorsaekunstniku Antero Kovaneni loodud puuskulptuuri Vatti. Foto: Henn Soodla

 

Soome eestlaste raadiojaama Finest FM heade uudiste portaaliga GoodNews kahasse tehtav hommikuprogramm, kus saatetiim püüab telefonitsi kinni mõne tuntud Eesti laulja, on sedapuhku helilainete kaudu jõudnud Karl Madise maakodusse, kus too hetkel pliidi alla tuld teeb. Jutu alustuseks räägitakse ilmast ning intervjueeritav teatab, et Eestis on maa valge, mispeale selgub, et Soomes on kole, hall ja pime ning sajab tont-teab-mida.

Foto: MediaMarketing

Aga milline on Karli pika ja viljaka muusikukarjääri tähtsaim laul?

Muusiku sõnul on iga laul seda tehes tähtsaim. Ta toob välja hoopis olulisema asja — laulja tee on prohvetlik tee ja artistidel on oma needus, sest iga laul kannab oma sõnumit.

Kui Karl Madis laulis «Üks naine öös», kus on juttu lahkuminekust, see tuligi oma ellu. Pärast laulu «Võõras» pidid nad tütrega võõrasteks jääma. Näiteks Gunnar Graps laulis «Jällegi on ainult tühjad pihud» ja Karli sõnul olidki rokkaril elu lõpuni need tühjad. Samas, lauldes «Kui olen noor», tunnedki ennast noorena.

Meeldejäävaimatest esinemiskohtadest nimetab Karl Madis ühena Moskva Gorki parki, kus 1985. aastal lauldes katkestati nende kontsert, sest rahvast vooris nagu murdu kuulama, mingil hetkel läks asi miilitsal käest ära ning esinemine lõpetati poole pealt.

Kuula Karl Madise laulu «Pahad tüdrukud»! Kas nüüd kubiseb mehe elu siis pahadest tüdrukutest?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles