Just Filmi lapse õiguste programm pakub mitmekesist filmivalikut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFF-i avatseremoonia ja fotosein
PÖFF-i avatseremoonia ja fotosein Foto: Erlend Štaub

Pimedate Ööde Filmifestivalil (PÖFF) linastub juba kuuendat korda Just Filmi raames lapse õiguste programm.

11.-20. novembrini toimuval noorte- ja lastefilmide festivali Just Film lapse õiguste programmis on võimalik vaadata kümmet väga kõnekat filmi. Valitud linateoste kaudu saab kogeda tõsiseid lugusid, mis täiskasvanud murduma panevad, ent filmi peategelaseks olevad lapsed üllatavad vaatajat südikuse, siiruse, vahetu ellusuhtumise ja tugevate toimetulekuoskustega.

Valitud filmid panevad igaüht mõtlema, millised on laste jaoks olulised küsimused igapäevaelus ning mida nad endalt, sõpradelt, perelt ja täiskasvanutelt kiivalt, kuid sageli varjatult ootavad. Meid võib üllatada, milline on laste endi nägemus keerukate olukordae lahendamisest. Kas võiks täiskasvanutel olla vähem eeldusi ja rohkem otsesuhtlust lastega nende ootuste üle? Ülevaate lapse õiguste programmi filmidest saab aadressil Just Filmi kodulehel.

Filme saab vaadata Apollo Kino Solarises ja Apollo Kino Mustamäel.  Lapse õiguste programmis linastuvate filmide juurde kuuluvad ka arutelud kinosaalis, mida juhivad erinevad laste õiguste ja kaitsega seotud eksperdid. Aruteludega linastuste ajad leiab Just Filmi kodulehelt ning festivali ajal kinode infopunktidest.

Programmi pidulik avamine toimub esmaspäeval, 14. novembril kell 15.00 Apollo Kino Solarises. Avamisel osalevad filmiprogrammi koostajad ja partnerid: justiitsminister, tervise- ja tööminister, Lastekaitse Liidu president ja juht, Õiguskantsleri Kantselei ja Just Filmi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles