Avati Bataclani kontserdimaja: ülesastunud Sting annetas kogu tulu terroriohvrite heaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La facade de la salle du  Bataclan dans le 11 eme arrondissement de Paris dans la nuit precedant sa reouverture un an apres les attentats qui avaient fait 130 morts dans la capitale francaise dont 90 au Bataclan. Paris, France - 12/11/2016//SADAKA_sada004/Credit:SADAKA EDMOND/SIPA/1611130024
La facade de la salle du Bataclan dans le 11 eme arrondissement de Paris dans la nuit precedant sa reouverture un an apres les attentats qui avaient fait 130 morts dans la capitale francaise dont 90 au Bataclan. Paris, France - 12/11/2016//SADAKA_sada004/Credit:SADAKA EDMOND/SIPA/1611130024 Foto: SADAKA EDMOND/SIPA/SADAKA EDMOND/SIPA

Pariisi Bataclani kontserdimaja avati päev enne mulluste terrorirünnakute aastapäeva Stingi kontserdiga.

Stingi sõnul on Bataclani taasavamiskontserdil täita kaks tähtsat ülesannet: «Esiteks meenutada ja austada neid, kes aasta eest rünnakus elu kaotasid ja teiseks pühitseda elu ja muusikat, mida see ajalooline teater esindab.»

Bataclan oli üks mitmest rahvarohkest kohast, mida äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) terroristid eelmise aasta 13. novembril ründasid. Kontserdimajas, jalgpallistaadionil ning baarides ja restoranides sai enesetapuplahvatustes ja tulistamises surma kokku 130 inimest.

Kõik Stingi kontserdi tulud lähevad kahele heategevusorganisatsioonile, mis toetavad Pariisi rünnakute ohvreid, ütles kontserdikorraldaja avalduses.

Sting ütles, et kontserdiga avaldatakse austust ohvrite mälestusele. «Me ei unusta neid.»

Bataclani kontserdimajas sai möödunud aasta 13. novembril surma 90 inimest. Bataclani omanikud kinnitasid, et ei soovi kontserdimaja muutumist hauapaigaks ega mausoleumiks, vaid tahavad, et seal hakkaksid uuesti toimuma muusikaüritused.

Sting'i kontserdi piletid müüdi välja vähem kui poole tunniga. Esimest korda esines Sting Bataclanis 1978. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles