Suur pildigalerii: PÖFFi suurejooneline avamine Nordea kontserdisaalis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 20. sünnipäeva tähistav Pimedate Ööde filmifestival sai piduliku avapaugu reedel, 11. novembril Nordea kontserdimajas. 

Foto: Erlend Štaub

Tänavu 20. sünnipäeva tähistav Pimedate Ööde filmifestival toimub 11.–27. novembril Tallinnas Apollo kinodes Solarise keskuses ja Mustamäel, kinodes Kosmos IMAX, Sõprus ja Artis, Lennusadamas, Tallinna Loomaaias ning Tartus Elektriteatris ja kinokeskus Cinamonis.

Foto: Erlend Štaub

Samaaegselt PÖFFiga toimuvad ka kolm täiemahulist alafestivali: animatsioonfilmidele pühendunud Animated Dreams (16.–20. november), laste- ja noortefilmide festival Just Film (11.–20. november) ja rahvusvaheline lühifilmide festival Sleepwalkers (12.–16. november).

17.–24. novembrini toimub PÖFFi ja Baltic Evendi filmitööstuskohtumine Industry@Tallinn – üks Põhja-Euroopa suurimaid filmi- ja audiovisuaaltööstuse kohtumisi.

Foto: Erlend Štaub

Kokku on PÖFFile tänavu oodata üle 800 rahvusvahelise filmi- ja audiovisuaaltööstuse professionaali, üle saja eesti ja rahvusvahelise ajakirjaniku ning tuhandeid filmifänne.

Foto: Erlend Štaub

Kolm võistlusprogrammi. Auhinnad

Festivali programmi kuulub tänavu taas kolm võistlusprogrammi – Põhivõistlusprogramm, Debüütfilmide võistlusprogramm ja Eesti filmi konkurss – , mis on kokku pandud festivali rahvusvahelise programmitiimi poolt. Filme hindavad rahvusvahelistest filmispetsialistidest koosnevad žüriid.

Festivali nn kroonijuveeliks on programmidest kõige vanem ehk rahvusvaheline Põhivõistlusprogramm, kus näidatakse juba rahvusvahelist tunnustust pälvinud ja suuremat kinematograafilist kogemust omavate režissööride kõige uuemaid filme. Esmakordselt PÖFFi ajaloos on tänavu kõikidel Põhivõistlusprogrammi filmidel kas maailma- või rahvusvahelised esilinastused. Need filmid avalikustatakse 18. oktoobril, piletid lähevad müüki 21. oktoobril.

Foto: Erlend Štaub

Põhivõistlusprogrammi filme hindav rahvusvaheline žürii annab välja järgmised auhinnad:

grand prix parimale filmile: preemia 10 000 eurot läheb jagamisele režissööri ja produtsendi vahel

parim režissöör: preemia 5000 eurot

parim operaator

parim stsenaarium

parim naisnäitleja

parim meesnäitleja parim filmimuusika.

PÖFFi elutööpreemia sai näitleja Ita Ever 
PÖFFi elutööpreemia sai näitleja Ita Ever Foto: Erlend Štaub

Vaata suurt pildigaleriid PÖFFi pidulikust avamisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles