Aruharva elektroonilise muusika kontserte andev Manchesteri duo Autechre väisab Tallinnat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autechre
Autechre Foto: Kuvatõmmis

Briti plaadifirma Warp kuulutas välja eksperimentaal / elektroonilise muusika üheks lipulaevaks peetava, ent harva kontserte andva Manchesteri duo Autechre sügisese tuurigraafiku, mis hõlmab pea kogu Euroopat, sealhulgas Eestit. Tuuri ajendiks on tandemi 12. albumile "elseq 1–5" ning kontsertreisi saadab Autechrele omaseks saanud nn. pimeda saali kontseptsioon, kus peamine rõhk on helil ja muusikal.

1987. aastal Manchesteris alguse saanud ning 90ndate keskel elektroonilise muusika ringkondades kultusartisti staatuse saavutanud Autechre on tuntud kompromissitu helikeele ning muusikaliste otsingute poolest.

"elseq 1-5" on esimene Autechre album, mis ei ilmu füüsiliselt. Warp teatas, et seda müüakse üksnes digitaalselt, mis on mõneti mõistetav: plaadi pikkus on 248 minutit. Kõik varasemad albumid on tänini saadaval CD, vinüüli ja MP3 formaadis.

Briti duo Autechre koosseisus Rob Brown ja Sean Booth esineb 13. novembril Tallinnas Von Krahli teatris ning kontserdi korraldajaks on Kukemuru Ambient festival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles