JJ-Street tantsutüdruk Jessica Lainde võitis Vogue Festivalil esikoha! Palju õnne!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JJ-Street tantsutüdruk Jessica Lainde võitis vogue festivalil new way kategoorias esikoha
JJ-Street tantsutüdruk Jessica Lainde võitis vogue festivalil new way kategoorias esikoha Foto: MediaMarketing

Tänavu novembri alguses käisid JJ-Street tantsukooli vogue-tüdrukud Jessica Lainde ja Kerli Kiiler Berliinis, et võtta osa Berlin Voguing Out festivalist ning 4. novembril toimunud võistlusel  võitis Jessica new way kategoorias esikoha.

Foto: MediaMarketing

Festival ise kestis nädal aega ja koosnes koolitustest, võistlusest ja erinevatest õhtustest tegevustest.

Kokku võtsid neiud klasse neljalt erinevalt koolitajalt, kellest esimene oli Jack Mizrahi USA-st, kes on kuulus chantimise poolest ja on välja mõelnud sõnad näiteks Jennifer Lopezi laulule "Tens".

Teiseks oli DJ Vjuan Allure, kes on tuntud just oskuse poolest mängida parimaid palu erinevatest ajastutest ja žanritest ning rahvusvahelise DJ, produtsendi ja artistina reisib ta mööda maailma, sütitades põlema erinevaid publikuid omapärasel ja veidi hullumeelsel moel. 

Kolmandaks oli Stanley Milan, kes on arendanud vogue tantsustiili paljude teiste tuntud nägudega, nagu näiteks Benny Ninja, kes on tuntud Ameerika supermodellisaatest, ja oli kuulsa tantsugrupi "Vogue Evolution" liige. Neljandaks Sinia Ebony, kes on vogue tegevuses olnud juba mitu aastakümmet, lisaks on ta nii inspireeriv, et DJ Vjuan Allure tegi tema jaoks laulu "Sexy like Sinia". Koolitustelt sai JJ-Streeti tiim palju infot kogu vogue ajaloo, tantsu ja muusika kohta. 

Foto: MediaMarketing

4. novembril toimusid võistlused, kus oli kokku kümme kategooriat, alustades Runway Tag Team`ist, lõpetades Vogue Femme dramatics`iga.

New way kategooriast võtsid mõlemad neiud osa, Jessica võitis kogu kategooria ja Kerli saavutas tähelepanuväärse koha. Üks tantsu-battle oli Jessical näiteks JJ-Street Baltic Sessioni 2015 aasta vogue new way kategooriavõitjaga, kes on ühtlasi võitnud ka Vene ühe kõige tuntuma tantsuvõistluse Tantsõ.

Foto: MediaMarketing

JJ-Street tantsukooli treener Kätriin Kübar ütleb, et võidu taga palju tööd ja mitte ainult füüsilist, vaid ka vaimset — tantsijale tuleb süstida enesekindlust, et jääda tantsuplatsil rahulikuks.

"Jessicat olen treeninud 5 aastat ning varasemalt on ta tegelenud iluvõimlemisega, seega elu jooksul on kõvasti tööd tehtud," ütleb Kätriin. Lihtsa õnne olemasolu kohta arvab ta: "Kuna vogue tantsustiil on eelkõige freestyle tants, siis see tähendab seda, et tantsija ei tea, mis muusikat DJ talle parasjagu laseb ning liigutused tuleb samuti kohapeal välja mõelda. Seega ütlen nii, et 80% tööd ja 20% õnne."

Foto: MediaMarketing

Milline on Eesti tantsijate tase võrreldes maailmatasemega?

Kätriin Kübar ütleb, et üleüldist tantsijate taset ei oska ta kommenteerida, küll aga oskab võrrelda maailmataset tänavatantsus, mis oleneb muidugi ka tantsustiilist — näiteks Eesti poppingu, lockingu, krumpi ja vogue tantsijad on väga-väga heal tasemel

"Enam pole mitte ühtegi võistlust, kus minu õpilased ei oleks pääsenud semifinaali või ei tooks karikat koju," kinnitab treener. "Mida aasta edasi, seda suuremad võidud tulevad, üheks näiteks on Jessica Berliini võit."

Foto: MediaMarketing

Järgmine võistlus toimub Pariisis, mida korraldab legendaarne House of Ninja rühmitus Willie Ninja mälestuseks, kes on nii selle grupeeringu kui ka vogue tantsustiili üks loojatest.

"Isiklikult nimetan seda Vogue Olümpiaks ning hetkel käivad tõsised ettevalmistused, et vähemalt hõbemedaliga saaksime koju tulla," usub Kätriin Kübar.

Foto: MediaMarketing

Võrreldes teiste tänavatantsustiilidega, mida JJ-Street tantsukoolis omandada saab, on vogue-stiil suhteliselt hiljuti Eestisse toodud. Just JJ-Street tantsukool oli esimene, mis hakkas seda stiili õpetama.

"Jessica treener Kätriin Kübar on esimene ja ainus Eestist pärit House of Ninja liige. JJ-Street tantsukooli juhatajana on mul väga hea meel, et meie vougarid on nii lühikese ajaga saavutanud nii kõrge taseme," ütleb JJ-Street tantsukooli juhataja Peeter Taim.

"Vogue puhul on oluline ära märkida seda, et seda stiili saavad harrastada need noored (nii neiud kui noormehed), kes senimaani arvasid, et tänavatants pole nende jaoks. Meie tantsukooli õpilaste rahvusvaheliste saavutuste kohapealt tahaksin ma rõhutada seda, et sellised võidud ei too kuulsust mitte ainult JJ-Street tantsukoolile, vaid hoiavad üleval ka meie Eesti riigi mainet rahvusvahelisel tasandil."

Foto: MediaMarketing
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles