Pildid ja video: kehakeele eksperdi arvates oli Trumpi ja Obama vahel pinge

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kohtusid Washingtonis Valges Majas esmakordselt president Barack Obama ja jaanuaris 2017 USA presidendiks saav Donald Trump.

Briti tuntud kehakeeleekspert Patti Wood analüüsis fotosid ja videoid sellest kohtumisest ning leidis, et mõlema mehe kehakeel näitas, et nende vahel oli pinge ja ei ole just suurt sümpaatiat, edastab Daily Mail.  

Trump sõnas, et tal on kavas Obamaga ka tulevikus koostööd teha ning Obama teatel tundis Trump Valge Maja töö ja tegevuse vastu huvi.

Tähelepanelikud vaatlejad märkasid, et kahe mehe kehakeel tegelikult reetis pinget ning oli isegi märke, et neil on üksteise seltskonnas keeruline olla.

Patti Woodi sõnul peetakse Barack Obamat nii USAs kui kogu maailmas väga karismaatiliseks ja mõjuvõimsaks isikuks, kuid Donald Trump on hoopis teisest mastist mees, kelle moraali ja arusaamade latt on Obama omast märgatavalt allpool.

Woodi teatel näitas Obama kehakeel, et ta ei soovi Trumpiga koos olla, see on tema jaoks kurnav ja väsitav. Trumpi kehakeel olevat aga näidanud, et ta oli valvel, suhtus kohtumisse tõsiselt, kuid samas oli märgata ka mõningat kõhklust.

Üldine pilt kahe mehe kohtumisest oli, et neil mõlemal oli ebamugav.

Woodi sõnul näitas mõlema mehe käte ja jalagade asend, mida nad kohtumisel mõtlesid ja tundsid.

«Mis puudutab jalgu, siis nii Trumpil kui Obamal olid need asendis, mis viitasid alfaisasele ehk sellega öeldi, et mina olen mees võimul. Obama jalad olid Trumpi jalgadest kaugemal, see oli presidendi alateadlik viide, et ta on ikka veel Valge Maja peremees,» selgitas ekspert.

Woodi arvates näitas Trumpi käte asend, et ta on Obamaga kohtudes midagi uut õppinud või teada saanud.

«Trumpi käed olid allasuunatud palveasendis, kuid Trumpile ei ole selline käteasend omane. Uue asendi kasutamine viitab millegi uue õppimisele. Samuti olid ta käed veel asendis, mis näitas, et ta peab end rahustama,» selgitas ekspert.

Mis puudutab Obama käsi, siis ka tema ei hoia tavaliselt oma käsi nii, nagu ta hoidis. Selline käteasend näitab väsimust. «Obama kohta võib öelda, et talle tekitas Trumpiga kohtumine pinget ja see ei meeldinud talle, kuid ta oli väga presidentlik,» lisas ekspert.

Ovaalkabinetis toimunud kohtumist kajastasid mitmed ajakirjanikud.

Lisaks kohtus tulevane esileedi Melania Trump praeguse esileedi Michelle Obamaga. Naiste vahel ei olevat olnud märgata sellist pinget, nagu oli nende abikaasade vahel.

Trump kirjutas eile Twitteris: «A fantastic day in D.C. Met with President Obama for first time. Really good meeting, great chemistry. Melania liked Mrs. O a lot!» (Suurepärane päev Washingtonis. Kohtusin president Obamaga, see kohtumine oli suurepärane, meie vahel tekkis side. Melaniale meeldis proua Obama väga!)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles