Kas Trump Towerist saab uus turismiobjekt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump Tower
Trump Tower Foto: SCANPIX

New Yorgis Viiendal avenüül asub kuulus Trump Tower, milles on 200 meetrit klaasi, vaske, marmorit, butiike ja luksuskortereid.

The New York Timesi teatel loodavad turismiorganisatsioonid ja -firmad, et sellest Donald Trumpile kuuluvast hoonest saab pärast tema presidendiks saamist uus vaatamisväärsus.

Donald Trumpil ja ta naisel Melania Trumpil on seal luksuskorter, kust avaneb ilus vaade nii New Yorgi keskpargile kui Hudsoni jõele, kuid varsti peavad nad selle maha jätma ja Valgesse Majja kolima.

Miljardärist Trump lasi selle kõrghoone ehitada 1970. – 1980. aastate vahetusel, avamine toimus 1983. aasta novembris.

Trump Toweris on lisaks poodidele ja korteritele ka kohvikuid, restorane ja firmasid. Hoone kõige luksuslikum korter, mis asub 66. korrusel ja ulatub läbi kolme korruse, kuulub kinnisvaramagnaadile Trumpile. Kinnisvaraekspertide hinnangul on selle korteri väärtus umbes 100 miljonit dollarit.

Sisekujundajate sõnul võttis Trump oma korteri sisekujunduses eeskujuks Prantsuse Päikesekuninga Louis XIV lossi Versaille’. Trumpi korteri sisekujunduse tegi tuntud sisekujundaja Angelo Donghia, kes lähtus Trumpi ebatavalistest nõudmistest. Trumpi kontor, kust ta juhatab talle kuuluvaid firmasid, asub ta elamisest paar korrust allpool.

Valimiskampaania ajal asus Trumpi valimiskontor Trump Toweris, kuid ka pärast võitu ei jää see tühjana seisma, sest mitmed firmad on nende ruumide rentimise vastu huvi tundnud.

Trump Toweris on elanud või elavad sellised kuulsused nagu jalgpallistaar Ronaldo, näitleja Bruce Willis, laulja Michael Jackson, helilooja Andrew Lloyd-Webber ja isegi Haiti endine diktaator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier.

Trump Toweris filmiti ka tõsielusari «Apprentice», mida juhtis Trump isiklikult.

Donald Trump annab presidendi ametivande 20. jaanuaril 2017 Washingtonis, temast saab USA 45. president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles