Vahva ja ainulaadne! Narva silmudest sai teada kogu Eesti!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva silmudest sai teada kogu Eesti!
Narva silmudest sai teada kogu Eesti! Foto: Promopilt

Traditsiooniline Ida-Virumaa toidufestival «Silm suhu!» möödus edukalt.

Foto: Promopilt

Festival toimus kauplustevõrgu Ida-Virumaa restoranides ja kohvikutes kolmeteistkümnendast kuni kolmekümnenda oktoobrini. 

Kokku osales festivalil 11 Narva, Narva-Jõesuu, Jõhvi ja Toila restorani, kus oli kahe nädala jooksul võimalik tellida erimenüü järgi silmust valmistatud festivalitoite. Ida-Virumaa elanikud ja külalised said gastronoomiafestivali raames restoranides galaõhtusöökide ajal lisaks hõrgutavatele gurmeeroogadele nautida kutsutud külaliste esinemisi, oli see siis estraaditähtede kontsert, tuntud peakokkade kulinaariashow või nende loodud silmutoitude degusteerimine.  Lisaks toimusid festivali raames mitmed konkursid - parima toidufoto võistlus, festivali ametliku suveniiri otsimine, jne. 

Foto: silmupäevad.com

Muusikalist külakosti tõid sel aastal festivalile teleprojekti «Golos» osaleja Julia Kuusmets, Sankt-Peterburi stiilne cover-trio White Dream Orchestra, akrobaatide duett «Acro Libra», viiuldaja Sofia Bridž ning võluv Aleksandra Lodez. 

Foto: Anna Markova

Gastronoomiafestivali võimalikult maitsvaks ja samas ka harivaks muutmise eest kandis hoolt võimekate peakokkade plejaad:  Vladimir Upeniek (restoran Piparmünt Pärnus; «Aasta kokk 2912» tiitli kandja), Jevgenia Jermoškina (restoran Romantic Garden Narva-Jõesuus, töötanud Tallinna restoranides Ribe, Hetk), Andrei Tšerenkov  (restoran King Narvas) ja Pavel Gratševski (restoran Kuurort Narva-Jõesuus).

Foto: Anna Markova

Sel aastal toimus festivali «Silm suhu!» korraldajate ettevõtmisel festivali raames mitu uut üritust.

Nendeks olid näiteks romantiline  «pimeõhtusöök», mille käigus külastajad pidid seotud silmadega toitude koostisosad ära arvama ning tervislikku toitumist ja terveid eluviise propageeriv  «kalaneljapäev». Selle ürituse erikülaliseks oli Narva spordiklubi My Fitness Narva Fama juhataja Julia Košeleva. 

Foto: Anna Markova

Jevgeni Timoštšuk, Ida-Virumaa silmupäevade projektijuht ja peakorraldaja teeb täna kokkuvõtteid möödunust: «Eelkõige tahaksin ma avaldada südamest tänu kõigile osavõtjatele, partneritele ja toetajatele. Tänu Teile elu regioonis keeb! Silmupäevade missioon on kohaliku toidubrandi reklaamimine. Ja ma olen veendunud - koos oleme me jõud! Meie festival kasvab ja areneb, sellepärast on asjast huvitatute ja kaasmõtlejate osa selles protsessis väga tähtis.» 

«Narva silmudest ja sellest üritusest sai teada terve Eesti. Praeguseks on palju värskeid ideid ja mõned kokkulepped järgmiseks aastaks. Me oleme otsustanud muuta natuke festivali formaati, külalisi ootavad uued põnevad sündmused. Järgmisel aastal toimub festival «Silm suhu!» 2.-12. novembrini.» 

«Osalejaks, partneriks, laadal kauplejaks võib hakata juba täna! Meie internetilehekülg www.silmupeavad.eu töötab, seal on olemas kõik vajalikud kontaktid, mille kaudu te saate korraldajameeskonnaga ühendust võtta. Ainult üheskoos saame me mõjutada Ida-Virumaa kui suurepärase infrastruktuuriga ja oma isikliku toiduprandiga turismiregiooni saatust!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles