Pendulum esineb suvel Rabarockil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock 2008
Rabarock 2008 Foto: Toomas Dettenborn / Rabarock

17. - 18. juuni toimuv Rabarock hõikab välja oma esimese peaesineja, kelleks on Austraalia päritolu  ja maailmas kiirelt tõusuteed minev drum ’n’ bassi ja elektroonilise rocki trio Pendulum.

Bänd alustas tegevust 2002. aastal Austraalias ning bändi koosseisu kuuluvad siiani algsed liikmed Rob Swire, Gareth McGrillen ja Paul Harding. Pendulumi läbimurre oli aastal 2008 ilmunud stuudioalbum «In Silico», mida müüdi üle maailma rohkem kui üks miljon eksemplari.

Praeguseks peetakse Pendulumi üheks kõige innovatiivsemaks ja progressiivsemaks drum´n´bassi bändiks kogu maailmas. Pendulum on loonud omapäraseid helisid ja eklektilisi sounde, miksides  alternatiivset rockmuusikat, heavy metalit, house muusikat ja dubstepi ning viies drum´n´bassi see läbi uuele tasemele. Bändil on läbi aegade olnud nende oma sõnul missioon, panna kokku erinevaid muusikalisi  ideid ja stiile, luues seeläbi uut heli, mis nende arvetes hetkel  justkui kaasaegsest muusikast puudu on. Just seetõttu ongi nende looming muutunud aasta aastalt elektroonilisemaks ning liikunud drum  ‘n’ bassilt pigem tumemuusika suunas.

Muuhulgas teatas Pendulumi liider Rob Swire 2010 oktoobris, et nad tegelevad juba uue albumi materjaliga, mis peaks tulema tugevate punkmuusika mõjutustega, olles segu drum ‘n’ bassist, pungist ja veidi aeglasema rütmiga dubstepist.

Bändil on fänne nii tantsumuusika kui metali austajate seas ning nad on olnud tuuril koos nii DJ Tiesto kui Iron Maideniga. Teist aastat järjest esinevad nad Inglismaa suurimal metalfestivalil Download. Soome raadio YleX kuulajad hääletasid Pendulumi kontserdi mullusel Provinssirocki festivalil suve parimaks.

Pendulum on teinud remikse paljude tuntud artistide lugudest, üks populaarsemaid neist on aga The Prodigy «Voodoo People». Lisaks on nad remiksinud ja kaverdanud ka sellistest lugudest nagu Metallica «Master of Puppets», Coldplay «Violet Hill», Led Zeppelini «Immigrant Song» jpt.

Äärmiselt eklektilise ja mitmetahulise muusika kõrval on Pendulum viimaste aegade üks enim kontserte andnud livebände, kelle üllatusi täis ning suursugust lavashowd  juba sel suvel Järvakandis näha saab, seda koos täiskoosseisus bändi ja meeletute visuaalidega.

Rabarocki passid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti soodushinnaga 39 EUR

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles