Pokémon Go mobiilimängijate arv on Eestis vähenenud kolmekordselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilimängu Pokémon Go mängimas
Mobiilimängu Pokémon Go mängimas Foto: promo

Elisa kliendibaasi analüüs näitab, et Pokémon Go mobiilimängu hiilgeaeg Elisa klientide seas jäi juuli- ja augustikuusse. Oktoobrikuu lõpu seisuga oli klientide huvi mängu vastu oluliselt vähenenud.

Kuulus mobiilimäng Pokémon Go leidis Elisa klientide seas enim kasutust juulis ja augustis, sügisel hakkas huvi juba vaibuma. „Plahvatuslikult kasvas mängu kasutajate arv juulis, kus üheaegselt kasutas mängu koguni 1550 Elisa klienti,“ märkis Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli. „Tänaseks on mobiilimängul suvekuudega võrreldes Elisa võrgus kordades vähem kasutajaid,“ lisas Polli.

Elisa kliendibaasi analüüsi järgi mängis Pokémon Go mängu augustis 35 000 Elisa klienti ning oktoobris oli see number juba üle kolme korda madalam, mil mängijaid oli veel ligi 12 000. 

Toomas Polli märkis, et statistika järgi on rakendusi, mida Elisa kliendid kasutavad lühemat aega ning rakendusi, mis on pidevalt ja juba aastaid kasutuses. „Regulaarselt on Elisa klientide seas kasutuses eelkõige sotsiaalmeedia kanalid nagu Facebook, YouTube, Facebook Messenger, Skype ja Twitter,“ ütles Polli, lisades, et enim kasutatavatel rakendustel on ühes kuus 250 000 – 300 000 kasutajat. 

Polli sõnul eelistavad Elisa kliendid rakendusi kasutades enim 4G võrku, kus pildi- ja videomaterjal on kõige sujuvamalt jagatav ja jälgitav. „Trendile annab kinnitust 4G võrgu kasutusmahtude kasv, sest võrreldes eelmise aastaga kasutab Elisa klient täna kaks korda rohkem 4G Internetti kui mullu,“ tõi tehnoloogiaüksuse juht välja 4G Interneti populaarsuse kasvu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles