DJ ja raadiohääl Andres Puusepp viilib isakohustustest? "See on üks kurb lugu," ütleb mees

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kickstarti saatejuhid Kristjan Rabi ja Andres Puusepp
Kickstarti saatejuhid Kristjan Rabi ja Andres Puusepp Foto: promo

Ott Leplandi parim sõber, DJ ja raadiohääl Andres Puusepp, kes järgmisel suvel pulmi plaanib, hoiab aga kiivalt kõrvale oma lapsele elatise maksmisest, selgub läinudaastasest raportist. 

Foto: facebook.com

Alates 2010. aasta sügisest avaldab Eesti kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda oma kodulehel elatisvõlgnike nimekirja, kus on kirjas nende võlgnike nimed, kelle andmete avaldamist on võla sissenõudja soovinud ja kelle suhtes on võlg olnud täitemenetluses sissenõutav üle 60 päeva. Võlgniku nimi kustutatakse nimekirjast siis, kui nõuded on tasutud.

Nimekirja sirvides selgub, et Eestis on enam kui 8000 inimest, kes oma kohustusi täita ei taha. Kokku ollakse võlgu enam kui 14,5 miljonit eurot. 

Puusepp on nimekirjas 13 tuhande eurose nõudega. Kui täpsem olla siis 13 372.35 eurot on see summa, mis ta oma lapsele tagantjärele maksma peaks. 

Kummaline on see, et Puusepa firma käive 2015. aastal oli ligi 50 000 eurot ja ega keegi ilmselt eeldagi, et ta kogu summa korraga peaks maksma.

1. jaanuaril 2017 käivitub uus elatisabiskeem, millega tagatakse üksinda last kasvatava vanema lapsele igakuine, üldjuhul saja euro suurune elatisraha. Elatisabi maksmine ei vabasta elatisvõlglast tema kohustustest, vaid riik nõuab võlgnevuse kohustusi rikkunud vanemalt välja. 

Uus skeem toob kohtumenetlusaegse elatisabi kõrvale ka täitemenetlusaegse elatisabi. Kui varasemalt maksis riik lapsele elatisabi kohtumenetluse alustamise korral, siis uue elatisabiskeemi järgi maksab riik elatisabi ka täitemenetluse ajal.

"Andres, ole meheks, maksa ära!" palub vihje saatja. 

Elu24 sai Andreselt ka kurja kirja, kus mees ütleb, et väide ei pea paika. 

"Teie väidate, et mina viilin isakohustustest eemale, kust Te võtate endale voli seda kirjutada? Maksan igakuiselt oma lapse elatist. See on praegu puhas laim ja see asi ei ole nii nagu paistab," raevutseb Puusepp.

"See pool jutust peab paika, et olen tõesti võlgu, kuid oleme käinud ekskaasaga riikliku lepitaja juures, kus jõudsime kokkuleppele, et maksan igakuiselt lapsetoetust, kuni tema 18-aastaseks saamiseni. Sinna on jäänud veel kuus aastat. Seejärel hakkan vähendama võlga, mis on kogunenud nende aastatega, mil ma tõesti ei maksnud toetust. Kuid siin on nii palju erinevaid nüansse, ma ei sooviks lapse pärast nendel peatuda. See on lihtsalt üks väga kurb lugu kõikide osapoolte jaoks," ütleb Puusepp nukralt. 

Foto: Kuvatõmmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles