Prints Harry kinnitas suhet ja avaldas pettumust, et ta ei suuda kallimat «seksistliku ja rassistliku» ahistamise eest kaitsta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle ja prints Harry.
Meghan Markle ja prints Harry. Foto: PA images/Scanpix

Prints Harry tegi teisipäeval haruldase avalduse, milles kinnitas, et ta käib näitlejanna Meghan Markle'iga ja andis vastulöögi neile, kes on naist sotsiaalmeedias põhjendamatult sõimanud.

Prints, kes pole varem oma eraelu sellisel kujul kommenteerinud, muretseb oma tüdruksõbra turvalisuse pärast, vahendab People.

Pressiteate edastas printsi kommunikatsioonisekretär: «Prints Harry on juba väga noorest east olnud teadlik rahva saadetud soojusest. Ta tunneb, et tal on väga vedanud, et tal on nii paljude inimeste toetus ning ta mõistab, millist õnnelikku ja privilegeeritud elu ta elab.

Ta mõistab ka, et tema eraelu üle tuntakse suurt huvi. See on tema jaoks alati ebamugav olnud ja ta on üritanud meediahuvi suhtes paksu naha kasvatada. Ta on väga harva andnud ametlikku käiku vaidlustamaks väljamõeldud lugusid, mida tema kohta pidevalt avaldatakse. Ta on näinud kõvasti vaeva, et arendada meediaga professionaalne suhe, mis keskenduks tema tööle ja teemadele, mis talle korda lähevad.

Sel viimase nädalal on aga piir ületatud. Tema tüdruksõber, Meghan Markle, on sattunud kuritarvitamise ja ahistamise sihtmärgiks. Osa sellest on väga avalik - laim üleriigilise ajalehe esiküljel; rassistlikud alatoonid arvamuslugudes; otsene seksism ja rassism sotsiaalmeedia trollide poolt ja veebiartiklite kommentaariumites. Osa sellest pole avalik - pidevad juriidilised võitlused, et hoida laimavad artiklid ajalehtedest eemal; Meghani ema, kes ei pääse fotograafide tõttu oma kodu uksest välja; reporterite ja fotograafide püüded pääseda illegaalselt Meghani koju ja selle tõttu tehtud kõned politseile; kõmuväljaanded, mis pakuvad Meghani ekskallimale märkimisväärseid summasid; ajakirjanikud, kes on ühendust võtnud peaaegu kõigile Meghani sõprade, kolleegide ja lähedastega.

Prints Harry muretseb preili Markle'i turvalisuse pärast ja on äärmiselt pettunud, et ta pole suutnud teda kaitsta. Pole õige, et kõigest mõne kuu pikkust suhet satub preili Markle sellise tormi kätte. Harry teab, et kommentaatorite arvates on see «hind, mida Meghan maksma peab» ja «osa mängust». Harry pole sellega nõus. See pole mäng - see on tema ja Meghani elu.

Harry palus selle pressiteate laiali saata, sest ta loodab, et seda teemat kütvad ajakirjanikud teeksid pausi ja mõtleksid selle üle enne, kui tekitatakse suuremat kahju. Ta mõistab, et säärase pressiteate avaldamine on ebatavaline, kuid ta loodab, et õiglase meelelaadiga inimesed mõistavad, miks ta pidas vajalikuks avalikult sõna võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles