Eesti Laul 2017 eelžürii liige Kristel Aaslaid: žüriis olla on raskem, kui ise lugu esitada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Aaslaid paljastab, millised on tulevikuplaanid.
Kristel Aaslaid paljastab, millised on tulevikuplaanid. Foto: Erlend Štaub/Elu24

Eile hommikul kogunes telemajja Eesti Laul 2017 eelžürii, kelle töö tulemusena selguvad täna õhtul tänavused 20 Eesti Laulu poolfinalisti.

Žüriiliige Kristel Aaslaid ütles pärast väsitavat kuulamispäeva, et vastutus lugusid valida on tohutu. „Kogu see pilt Eesti Laulu suhtes on nüüd palju selgem ja mu austus žürii vastu tõusis veel rohkem,” rääkis Aaslaid. „Emotsionaalselt on raskem olla žüriis, kui lugu võistlusele saata.”

Žüriiliikme Kaidi Kleini sõnul võis lugudest ära tabada praeguseid trende. „Väga palju oli elektroonilist muusikat, kus oli püütud šnitti võtta sellest, mis on maailmas praegu trendikas,” võttis kuulamispäeva kokku ajakirjanik Kaidi Klein.

Eesti Laul 2017 eelžürii kogunes laule kuulama
Eesti Laul 2017 eelžürii kogunes laule kuulama Foto: Aurelia Minev/ERR

Ka Andres Puusepp Power Hit Radiost kiitis lugude head taset: „Häid lugusid oli ja tase oli minu meelest päris kõrge.” Puusepp lisas, et žüriiliikmed olid päris paljude lugude puhul üksmeelsed ning hääletasid edasipääsu poolt.

Kuigi moeteadlikkusega paistsid lood hästi silma, jäi paljudel lauludel teleprodutsent Olavi Paide sõnul siiski puudu omanäolisusest: „Hästi palju oli üheülbalist raadiomuusikat, mis olid eristamatud.”

Kaidi Klein siiski nii kriitiline ei olnud ning lisas, et temal kujunesid tänase päevaga oma kindlad lemmikud juba välja.

Sel aastal hindavad laule Andres Puusepp Power Hit Radiost, Raadio 2 muusikajuht Erik Morna, Uuden Musiikin Kilpailu muusikajuht Harri Hakanen, Tallinn Music Weeki ja Eesti TOP 7 tegija Ingrid Kohtla, ajakirjanik Kaidi Klein, muusik Kristel Aaslaid, Olavi Paide teleproduktsioonifirmast Ruut, Owe Petersell raadio Elmarist, ERRi ajakirjanik Piret Järvis, muusikaajakirjanik Siim Nestor Eesti Ekspressist ja Sky Plusi programmijuht Toomas Puna.

Žürii jätkab tööd täna hommikul ning poolfinalistid kuulutatakse välja juba täna õhtul ETV otsesaates „Ringvaade”.

Eesti Laul 2017 poolfinaalid toimuvad 11. ja 18. veebruaril. Finaalkontsert toimub 4. märtsil Saku Suurhallis, pileteid saab osta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles