Video: maailma kõige lühem rahvusvaheline lend kestab vaid kaheksa minutit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Täna käivitas Austria lennufirma People`s Air Group maailma kõige lühema rahvusvahelise lennuliini Saksamaalt Šveitsi, lend kestab ainult kaheksa minutit.

Esimene lend lahkus täna hommikul kell 6.30 Šveitsist St.Gallen-Alternheinist  Saksamaale Friedrichshafenisse, edastab The Local.

Üle Constance`i järve kulgev 20 kilomeetri pikune teekond läbitakse vaid kaheksa minutiga, lennud toimuvad päevas edasi-tagasi kahel korral. Üheotsa pilet maksab 40 eurot.

Friedrichshafen on vahejaamaks neile lennureisijatele, kes kasutavad Kölni-Bonni rahvusvahelist lennujaama.

Uus lennuliin on saanud juba kriitika osaliseks, kuna kütusekulu on võrdlemisi suur, samuti tekitab lennuk nii õhkutõusmisel kui maandumisel väikekohtades palju müra.

Maailma kõige lühem siseriiklik lennuliin on Šotimaal, kus liinilennuk lendab Orkney saarestikku kuuluvate Westray ja Papa Westray saarte vahel, lend kestab keskmiselt 1 -2 minutit, rekord on 53 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles