Pildid: kallimale liiga lähedal seisnud indoneeslanna sai karistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia kohus määras kepihoobikaristuse noorele mosleminaisele, kes avalikus kohas seisis oma kallimale liiga lähedal.

Banda Acehis karistatud 20-aastane naine on sel aastal juba 14. inimene, kes šariaadi rikkumise eest sellise karistuse sai, edastab AFP.

Šariaadi järgi ei tohi naised seista avalikkuses meessoost isikutele liiga lähedal, kui need mehed ei ole nende pereliikmed. Seda järgib rangelt ja tähelepanelikult usupolitsei.

Indoneesia meedia teatel oli nimetatud naine avalikkuses oma kallima kõrval, mille tõttu ta  rikkus seadust ja talle määrati karistus. Naist karistati kepihoopidega mošee hoovil rahvamassi ees.

Inimõiguslaste teatel on Indoneesia moslemikogukonnas nii naiste kui meeste avalikud karistamised sagenenud, sest usupolitsei jälgib inimesi aina pingsamalt, kuna usujuhtide arvates ei järgi noored enam šariaati.

Indoneesias on juhtiv usk islam ja seal elab paju moslemeid, kuid ainult Banda Acehis kehtivad äärmuslikud šaraadi reeglid, mille kohaselt saab kepihoopidega karistada hasartmängu mängimise, alkoholi tarbimise, abieluväliste suhete ja prostituudi teenuste kasutamise eest.  

Banda Acehi võimud kriminaliseerisid 2015. aastal abieluvälised seksuaalsuhted, mille eest võib surma mõista.

Šariaati, mis on usu-,õigus- ja moraalinormide kogum, ei ole selles riigis rakendatud ainult moslemite peal, vaid ka mittemoslemite peal. Aprillis määras kohus kepihoobikaristuse 60-aastasele kristlasest naisele, kes müüs Banda Acehis alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles