Esinemisavalduste esitamine Tallinn Music Weekile lõpeb täna südaööl

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Music Week 2016 äge avapauk Kultuurikatlas
Tallinn Music Week 2016 äge avapauk Kultuurikatlas Foto: Erlend Štaub

Kuni täna, 1. novembri südaööni on avatud veebipõhine taotlusvoor muusikutele, kes soovivad üles astuda tuleval kevadel 27. märtsist 2. aprillini toimuval Balti- ja Põhjamaade suurimal uue muusika ja linnakultuuri festivalil Tallinn Music Week (TMW).

Esinemistaotlused on oodatud mistahes muusikastiilide esindajatelt ning nii sooloartistidelt kui suurematelt kooslustelt, nii interpreetidelt kui heliloojatelt, kel huvi laiendada oma kuulajaskonda ning tegutseda ka väljaspool oma kogukonna ja riigi piire.

Terve nädala kestva linnafestivali tuumaks oleva kolmepäevase muusikaprogrammi koostab laekuvate esinemistaotluste põhjal TMW korraldustoimkond, kuhu kuuluvad erinevate muusikaettevõtete ja plaadileiblite esindajad, ürituste korraldajad ning oma skene ja žanri parimad asjatundjad. 

Eelmisele TMW festivalile laekus rekordarv esinemissoove ligi 1300 artistilt 47 riigist. Programmi kinnitati üle 250 artisti 30 riigist, teiste seas biidiskene maailmanimi Pixelord Venemaalt, Soome uue muusika põnevamaid nähtusi Jaakko Eino Kalevi ning Taani-Soome indie-supergrupp Liima. Eksootilisematest ja kaugematest riikidest olid kavas esindatud Iisraeli, Liibanoni, Austraalia ja Ameerika Ühendriikide muusikud. 

TMW 2016 õhtused esitluskontserdid toimusid kokku enam kui 150 laval üle linna. Oma lavasid esitlesid TMW raames esmakordselt ka tuntud Soome festivalid Flow ja Tuska. Lisaks õhtusele programmile Von Krahlist Lennusadama vesilennukite angaarini toimus üle 100 pealelõunase linnalava-kontserdi ootamatutes paikades Musumäest trammini. 

Viimaste aastate jooksul TMW-il osalenud Eesti artistide riigipiire ületavatest saavutustest väärivad esile tõstmist Maarja Nuudi esinemised olulistel välisfestivalidel, sh maailmamuusika tähtsündmustel WOMAD ja WOMEX, tema tänavuse sooloalbumi „Une meeles“ positiivsed arvustused mõjukais muusikaväljaandeis ning eelseisvat ülesastumist maailmamuusikafestivalil globalFEST New Yorgis. Elektropopi artist NOËP sõlmis mullu lepingu Sony Music Rootsi esindusega ning astus tänavu esimese Eesti artistina üles Flow festivalil Soomes ja Beirut Jam Session’il Liibanonis. Pärimuskütte punt Trad.Attack! on sel aastal tuuritanud Lõuna-Koreast Kanadani ning esinenud äsja ka Hispaanias WOMEXi ametlikus programmis. TMW 2016 Telliskivi Loomelinnaku poolt välja pandud artistiauhinna võitja I Wear* Experiment astus sel sügisel üles Lõuna-Koreas Aasia suurimal uue muusika festivalil Zandari Festa ning siirdub novembris Euroopa tuurile. 

Esinemisavalduste esitamine TMW 2017 festivalile kestab kuni 1. novembri südaööni (kaasa arvatud) SIIN.

Programmi kinnitatud artistide nimistu kuulutatakse välja veebruari alguses. 

TMW 2017 delegaadipassid hinnaga 175 eurot on kuni 31. jaanuarini saadaval TMW veebipoes.

Delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ning ligipääsu registreerunud kontaktide andmebaasile. 

TMW2017 festivalipassid hinnaga 40 eurot on kuni 30. novembrini saadaval TMW veebipoes.

Festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse ning sisaldavad eripakkumisi muude festivaliosade raames. 

Lisaks õhtustele kontsertidele ja konverentsile toimuvad TMW raames tasuta „Linnalava“ kontserdid, vestlussari „TMW jutud” ning  linna mõnusamaid söögikohti tutvustav restoranifestival „TMW maitsed”. Samuti jätkuvad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“, Disainiturg ning avalikku linnaruumi hõlmav heli- ja arhitektoonika projekt. Lisainfo siin.

Tallinn Music Week 2017 kuupäevad:

27. märts - 2. aprill: TMW maitsed, TMW jutud, TMW linnaruum

28. märts - 2. aprill: TMW kunst

30. märts - 1. aprill: TMW linnalava (tasuta päevased kontserdid)

30. märts - 1. aprill: TMW muusikafestival (õhtused klubikontserdid)

31. märts - 1. aprill: TMW konverents

1.-2. aprill Disainiturg

Tallinn Music Week 2016 numbrites:

250 esinejat 30 riigist

34 676 festivalikülastajat

1036 konverentsidelegaati (neist 624 välisdelegaati)

128 välisajakirjanikku

70 festivali toimumispaika

195 505 veebilehe külastust 144 riigist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles