Sensitiiv Tiit Vasmann ravib inimesi kätega

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vasmann
Tiit Vasmann Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tänases TV3e saates «Eesti nõiad» rääkis sensitiiv-posija Tiit Vasmann oma elust ning tööst inimestega.

Tiidu nõiaks kujunemine sai alguse siis, kui Tiidu isa avastas endal võime kätega valu ära võtta. Isa soovitas ka Tiidul sensitiivi võimeid otsima hakata. «Ma naersin vastu, et mis jutt see selline on,» meenutab Tiit.

Veel räägib mees, et sensitiivi võimed on päritavad ning et tema vanaema teadis alati, millal poisid külla tulevad. Tiit olevat küll üritanud vanaema üle kavaldada aga ikka oli vanaisa alati bussipeatuses vastas, öeldes, et memm saatis.

Inimesed hakkasid üha tihedamini oma muredega tema poole pöörduma. Tiit meenutab oma esimest n-ö suuremat tööd, kui ta ühel sõbral seljavalud ära võttis, rääkides, et ega ise ka täpselt aru ei saanud, mida tegi aga et ju ta siis midagi ikkagi tegi.

Härra Vasmann on tegelikult õppinud sensitiiv. Ta käis Kiievis sensitiivi kursustel, olles üks kahest Eestist pärit inimesest, kes teise kursuse lõpetas.

Tiit kirjeldab oma raskeid katsumusi: «Enese ette valmistamine on ikka täielik sadism enda kallal, tuleb täielikult ennast ära unustada.»

Nüüd on ta täiskohaga ravitseja. «Kõik haigused, mis tekivad eeterkeha peale, siis kusagil maksimum aasta pooleteise pärast on see füüsilise keha peal olemas,» seletab mees oma haiguste avastamise/nägemise tehnikat.

Ta ütleb tšakrate kuju ja energiavälja suuruse järgi, mis inimesel viga võiks olla. «Kui midagi on viga, siis on see koht kokku tõmmanud.»

Ravitseja juurde tullakse igasuguste haigustega. Näiteks tuli temalt abi otsima Kristi, kes ei olnud poole aasta jooksul tavameditsiinist abi leidnud. Nüüd tunneb naine ennast paremini ja usub, et terveks saamine on võimalik.

Eesti seaduste kohaselt ei ole Tiidul õigust inimesele diagnoosi panna, küll aga võib ta öelda, mida ta näeb patsiendil viga olevat. Kui Tiit on inimese terveks ravinud, saadab mees oma hoolealuse igaks juhuks ka haiglasse kontrolli, et ta võiks selles veenduda.

Ravitseja räägib, et kahjuks tuleb tal õpetada inimesi valetama, et kui nad arsti juurde üle kontrollima lähevad, siis tuleb rääkida mingit muud juttu, mitte öelda, et käis sensitiivi juures. Keegi lihtsalt ei usu seda.

Tiit ainult ei ravi inimesi, tema abi kasutatakse näiteks ka uute töötajate otsimisel. Nimelt oskab mees energiaväljalt igasugu asju välja lugeda – kas inimene on lohakas või hoopis valetas tööankeedis või on väga võimekas jne.

Peale selle käib ta ka majasid kontrollimas, kas kodu on puhas või mitte. Kui vaja, siis võtab needused maha ning ja loeb loitsud peale.

«Pahatihti küsitakse, et mida ma koguaeg pomisen. Tegelikult ma loen koguaeg loitsud peale. Seda ei loeta kunagi niimoodi, et teised aru tohiksid saada,» kirjeldab Vasmann. «Kui kaitse peale tuli, siis hakkab pendel siin [küünla kohal] kaunis julmalt ringe tegema.»

Sensitiiv teab veel rääkida, et on olemas kolm suur nõiamajakat. Üks neist on Eestis, teine Kaukaasias ning kolmas Uuralis. Tiit teab veel ka seda, et Eesti nõiad pidavat Soome omadele silmad ette tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles