Hulljulge Joel Juht võtab ette 250 kilomeetri pikkuse ultramaratoni Maroko kõrbes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&M esitles Eesti moegurmaanidele meeleolukat kollektsiooni KENZO X H&M, Joel Juht
H&M esitles Eesti moegurmaanidele meeleolukat kollektsiooni KENZO X H&M, Joel Juht Foto: Meisi Volt

Tuntud tantsukooli JJ-Street asutaja, ettevõtja, harrastussportlane, hingeline seikleja ja ellujääja Joel Juht on otsustanud ette võtta ühe tõsise ja pöörase katsumuse, milleks on Maroko kõrbes toimuv liivateekond ehk 32. Marathon Des Sables, mis  leiab aset aprillis 2017 ja mille jooksul läbitakse jalgsi kõrbeluidetel ja kivilagendikel kuue päevaga umbes 250 kilomeetrit. Kõige pikem distants ühes päevas on 81,5 kilomeetrit. Marsruut ja formaat muutuvad igal aastal ning see hoitakse ultramaratonile eelneva päevani saladuses, mis muudab kaasalöömise veelgi võimsamaks.

Tegemist on vägagi tõsise enese proovilepanekuga, mis on nõudnud isegi paari inimese elu ja paljudele on see lõppenud tõsisete tervisekahjustustega, sest liigutakse täisvarustuses umbes 50-kraadises palavuses. Selle ultramaratoni läbijaid peetakse ekstreemsete aladega tegelejate seas juba väga kõvadeks tegijateks.

Joel Juht - Kõrbemaraton
Joel Juht - Kõrbemaraton Foto: MediaMarketing

Joel Juhti sattumine ultramaratonile oli omajagu juhus, sest esimese vastuse kohaselt saanuks ta kaasa lüüa alles 2019. aasta üritusel — Des Sables maratonile on ekstreemsusest hoolimata tahtjaid palju. Juba mõned päevad pärast sellist vastust sai ta aga teate, et on vabanenud üks koht ja ta saab põrgulikus ettevõtmises osaleda juba järgmisel aastal. Nüüd tegeleb ta aktiivse ettevalmistusega, millesse kuuluvad pikkus- ja kestvusjooksud, crossfit, maratonid, matkad ja palju muid treenivaid ettevõtmisi.

Joel Juht - Kõrbemaraton
Joel Juht - Kõrbemaraton Foto: MediaMarketing

«Minu osavõttu võib tõenäoliselt ka julgelt hullumeelsuseks nimetada, sest tegu on tõsise katsumuse ja enese proovilepanekuga. Ultramaratoniga soovin kutsuda kogu Eesti rahvast üles rohkem liikuma, märkama ja aitama neid, kelle liikumisvõime on mingil põhjusel piiratud. Lisaks soovin aidata Siimusti Lastekodu lapsi, luues neile oma tõsise katsumuse abil väikese treeningpargi, kus spordiga tegeleda,» selgitab Joel Juht.

Kõrbemaraton
Kõrbemaraton Foto: MediaMarketing

Joel Juht on viimastel aastatel kire ja südamega tegelenud väga erinevate väljakutsetega, nagu suusa-, jooksu- ja jalgrattamaratonid, golf ja muai thay poks ning palju muudki. Osavõttu Marathon Des Sables ekstreemüritusest peab ta enda jaoks suurepäraseks proovilepanekuks, põnevaks väljakutseks ja senise elu üheks võimsaimaks kogemuseks, kui ta kord naeratades finišisse jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles