Vene opositsiooniaktivist arreteeriti musta kalamarja tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must kalamari
Must kalamari Foto: worth100.com

Peterburi opositsiooniaktivist Olga Kurnosova arreteeriti musta kalamarja tõttu ja naist võib ees oodata kuni kahe aasta pikkune vanglakaristus.

Kurnosova arreteeriti ööl vastu pühapäeva, kui ta sõitis Astrahanist tagasi Peterburi, kirjutab fontanka.ru.

 

Naine osales Venemaa kaaviarikeskusena tuntud Astrahanis kohaliku opositsiooni korraldatud seminaril.

 

Astrahanis oli Kurnosovale kingitud poolekilone musta kaaviari purk. Naine oli kingituse paha aimamata vastu võtnud.

 

Pole andmeid, kas kingituse andjatel oli teada, et Venemaal jõustus selle aasta augustis seadus, millega üritatakse Kaspia mere tuura kaitsta. Tuurade kalastamine musta kalamarja saamiseks on keelatud ja kõik ebaseaduslikud musta kalamarja tooted kuuluvad hävitamisele.

 

Miilitsal oli teada, et Kurnosoval on purk musta kalamarja, teda jälgiti ning lõpuks arreteeriti operatsiooni Putina-2008 raames.

Venemaa röövpüügi ennetusoperatsiooni nimetus tuleneb venekeelsest sõnast «putina», mis tähendab lõheliste tulekut jõgedesse ning nende professionaalset püüki.

Kurnosova võimaliku vangistamise kohta langetatakse otsus lähiajal. Venemaal kehtivate seaduste kohaselt võib ta kalamarja ebaseadusliku omamise eest saada kuni kahe aasta pikkuse vangistuse.

 

Kurnosova on Peterburis tuntud opositsiooniaktivist, kes teeb koostööd teise opositsionääri, malemeister Garri Kasparoviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles