Therese Johaugi elukaaslase käitumine tekitas hämmeldust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug ja Nils Jakob Hoff
Therese Johaug ja Nils Jakob Hoff Foto: SCANPIX

Norra suusakuninganna Therese Johaug, kes jäi dopinguga vahele, pidas eile Oslos uue pressikonverentsi, millel osales ka ta elukaaslane Nils Jakob Hoff, kes tekitas meedia esindajates oma käitumisega hämmeldust.

Norra ja Soome meedia teatel sõnas Johaug uuesti, et ta ei tarbinud teadlikult dopingut, vaid tegemist oli eksitusega.

Pressikonverentsi ajagraafik oli väga täpselt paika pandud,  meediaväljaannete esindajad said küsimuste esitamiseks vaid seitse minutit. Seda jälgis hoolikalt Johaugi elukaaslane Hoff, kellel oli stopper käes ja kes sellega aega võttis ning mitte keegi meediaesindajatest ei saanud sekundit rohkem aega.

Hoffi käitumine tekitas meedias nii pahameelt kui imestust.

Johaug on mitmel varasemal korral avalikkuse ees esinedes sõnanud, et teda ei usuta, kuigi ta on olnud aus.

Johaugi probleemi põhjuseks on Trofodermi huulepalsam, milles sisaldub anaboolset steroidi klostebooli ja seda ainet leiti ta organismist.

Norra suusakuninganna teatel kasutas ta seda palsamit mäestikutreeningutel päikese tõttu põletada saanud huulte raviks ja Norra koondise arsti Fredrik Bendikseni näpunäidete kohaselt.

Norra antidopingukomisjoni poolt 16. septembril Johaugile tehtud test oli positiivne, Norra suusaliit ja Johaug teavitasid sellest avalikkust 13. oktoobril.

Norra suusakoondise arsti Bendikseni teatel osteti huulepalsam Itaaliast Livigno apteegist ja sellel ei olnud märget, et võib dopingainet sisaldada.

Johaugi sõnul sai ta huulepalsami arstilt, kuid ta ei lugenud karbis olnud kasutusjuhendit, vaid viskas nii karbi kui juhendi prügikasti.

Johaugile määrati kahe kuu pikkune võistluskeeld, mis lõpeb 18. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles