Video: poola teismelise keel on hemangioomi tõttu tennisepalli suurune

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krzysztof Wegrzy
Krzysztof Wegrzy Foto: Youtube

Poolas Grojecis elaval Krzysztof Wegrzy kannatab erilise haiguse all, mis on muutnud ta keele tennisepalli suuruseks.

Iltalehti.fi teatel diagnoosisid arstid tal healoomulise kasvaja hemangioomi kohe pärast sündi, tavaliselt see eluohtlik ei ole, kuid Wegrzy puhul võib suureks paisunud keel tal hingamist takistada.

18-aastasel poolakal on keele paisudes tekkinud aina enam probleeme rääkimise, hingamise ja söömisega ning ta heidab igal õhtul magama teades, et ta võib magamise ajal suure keele tõttu lämbuda.

Kirurgid opereerisid teda kahel korral, kui ta noorem oli, kuid tal tekkis operatsioonil tugev verejooks, mille tõttu tuli operatsioon katkestada.

Wegrzyn unistab normaalsest keelest ja elust. Selle tõttu käivitas ta pere rahakogumiskampaania, mille abil loodetakse ta saata operatsioonile Saksamaale, sest Poolas ei ole arste, kes teda aidata oskaksid. Operatsioon Brandenburgi vaskulaarsete kasvajate haiglas võib maksma minna 50 000 eurot.

Pere teatel on saksa arstidel selliste hemangioomidega kogemusi ja nad saaksid talle normaalse keele tagasi anda.

Wegrzy sõnul nägi ta videot norrakast, kellel oli samasugune healoomuline kasvaja ja keda saksa arstid suutsid aidata. Ta olevat täiesti paranenud.

Noor poolakas loodab, et ta saab Saksamaal abi, sest ta tahab jätkata jäähoki mängimist, lõpetada kokakooli ja läbida autokooli õpingud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles