Pildid ja video: ameeriklased teevad halloween'i jaoks trumpkineid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump kujutav kõrvits ehk Trumpkin
Donald Trump kujutav kõrvits ehk Trumpkin Foto: SCANPIX

Kohe on käes Põhja-Ameerikas väga populaarne püha halloween, mille üheks sümboliks on nägudega kõrvitsad, mille sisse on küünal pandud.

USA meedia teatel on vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump üsna paljud oma seisukohtade ja skandaalidega välja vihastanud, selle tõttu teevad ameeriklased agaralt tema näoga kõrvitsaid ehk trumpkineid, mis on moodustatud kahest sõnast, «pumpkin» ehk kõrvits ja nimest Trump.

Ameeriklased riputavad oma trumpkinitest tehtud fotosid sotsiaalmeediasse juures tekst: «Tahad halloween'i uuesti võimsaks teha? Tee endale üks trumpkin».  See on samas viide Trumpi kampaania hüüdlausele «Make America Great Again».

Sotsiaalmeediasse jõudnud fotodelt on näha, et paljud kõrvitsad on üsna Trumpi näoga.

On ka neid, kes on teinud või teevad demokraadist presidendikandidaadi Hillary Clintoni näoga kõrvitsaid, kuid trumpkinid on oluliselt populaarsemad.

USAs on presidendivalimised 8. novembril ning küsitluste kohaselt on Clinton populaarsem kui Trump.

Paganlikel keldi rituaalidel põhinevat halloween'i tähistatakse 31. oktoobril. See langeb peaaegu samale ajale kristliku pühakutepäevaga.

Pilte vaata ka siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles