Video: wakeboard'ijad ehitasid merekonteineritest ägeda wake'pargi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daniel Deak Bardos/Red Bull Content Pool

Kas oled varem näinud wakeboard'i, mida juhib kraana? Kicker'eid, mis hõljuvad mere kohal õhus? Kolm andekat noort wakeboard'i sõitjat Dominik Hernler, Felix Georgii ja Dominik Gührs ehitasid ja sõitsid maailma esimeses 360-kraadi liikuvas wake'pargis.

Inspiratsiooni projekti elluviimiseks said noored ühest Youtube’i videost, kus veesuuskadel trikitajat vedas ekskavaator. Projekti realiseerimine ei olnud aga lihtsamate killast. Eelnev uurimustöö, planeerimine, disain – kõik nõudis aega ja vaeva. Enamasti ei ole kraanad piisavalt pika poomiga ega liigu piisaval kiirusel, et sõitjaid takistustest üle tõmmata.

Peale otsimist Hamburgi, Rotterdami ja Istanbuli sadamatest, leidus Horvaatia sadamas Pulas Link Belt LS-108C, mis suutis liikuda kuni 60km/h.  Kuna tavaline kiirus wakeboard'imisel on 30km/h, sobis masin ideaalselt.

Lisaks kraana otsingutele tuli seada valmis merekonteineritest park, mille vingeimaks elemendiks sai mere kohal hõljuv takistus.

Vaata ka ülilahedat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles