Sakslastes tekitab viha süürlane, kes saab nelja naise ja 22 lapse eest suurt toetust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlastest põgenikud
Süürlastest põgenikud Foto: SCANPIX

Saksamaal tekitab viha süürlasest põgenik, kes saab seal oma nelja naise 22 lapse eest suurt sotsiaaltoetust, mis tuleb maksumaksjate rahast.

49-aastane Ghazia A põgenes 2015. aastal Türgi kaudu Saksamaale koos nelja naise ja 23 lapsega, kuid nüüdseks on kõige vanem tütar abielus ja elab Saudi Araabias, edastab Daily Mail.

Islami järgi tohib mehel olla kuni neli naist ning ta peab neid naisi kui ka ühiseid lapsi üleval pidama. Saksamaal on polügaamia keelatud, kuid millegipärast ei kehti see süürlasest mitmenaisepidaja suhtes.

Ghazial tuli Saksamaale elama asudes valida üks neist naistest ametlikuks abikaasaks, teised naised on lihtsalt pereliikmed. Kõige suuremat sotsiaaltoetust saavad põhinaine Twasif ja tema viis last, ülejäänud kolm naist ja nende lapsed saavad vähem.

Nad elavad Montabauris, mis sai kuulsaks sealt pärit «kamikaze» piloodi, odavlennufirmas Germanwings töötanud Andreas Lubitzi järgi. Enesetapukalduvusega piloot lendas Prantsusmaa lõunaosas vastu mäge, tappes nii enda kui veel 149 inimest.

Naabrite sõnul on pere jagunenud mitmesse linnaossa, mees elab põhiperega koos, kuid külastab sageli oma teisi peresid ning kõik ta pereliikmed on tema silmis võrdsed.

Sisserännanud süürlase lugu tekitas sotsiaalmeedias pahameeletormi ja üks finantssektoris töötav isik arvutas välja, kui palju läheb see põgenike pere Saksamaale aastas maksma. Arvutuste järgi saavad nad aastas 360 000 eurot, kuid ei ole teada, kui palju nad tegelikult saavad.

Sellel süürlasel oli kodumaal oma autoteenindusfirma, mille abil ta teenis piisavalt raha, et kõik oma naised ja lapsed sõja eest Euroopasse viia.

Põgenikekriitiliste sakslaste arvates muutuvad sellised juhtumid tavapäraseks, sest möödunud aastal saabus Saksamaale  üle ühe miljoni põgeniku, kellel on suured pered.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles