FOTOD! Pärnu Bay Golf Links tähistas esimest sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti värskeim golfiväljak Pärnu Bay Golf Links pidas reedel oma esimest sünnipäeva. Tähistama olid oodatud kõik, kes kargeid sügisilmu ei peljanud. Kokku on golfareid 9 golfiklubist. Esindatud on Saaremaa Golfiklubi, Estonian Golf & Country Club, Niitvälja Golfiklubi, Sarfvik Golfklubi ry, Bravikens Golfklubb, Fagelbro Golf & Country Club, Otepää Golfiklubi, Valgeranna Golfiklubi ja Ozo Golf Club.

Foto: MediaMarketing

Miinuskraadides hommikus tervitas väljak tulijaid hubase kaminatule ning soojade pannkookidega ning pudruga.

Läbi päeva olid radadel pakkumisel soojendavad joogid koos restoran Eagle endavalmistatud päikeselise limoncelloga ning mängu lõppedes ka supp.

Foto: MediaMarketing

Võistlustulemusedki olid sel korral rõõmsalt üllatavad. Meeste kategoorias HCP 0-18.4 edestas 1 punktiga väljaku tegevjuht Marko Kaldoja hooldusmeeskonna pealikku Andrus Seppa, parima scratchi (82 lööki) aga tegi väljaku arhitekt Lassi-Pekka Tilander, kelle nimi saab graveeritud esimesena ka Hansanovalt tellitud Anniversary Tournament massiivsele, klubihoonest inspireeritud karikale.

Väljaku looja sõnul ei ole ta juba kümmekond aastat ühtegi võistlust võitnud, nii et parim löögitulemus oli toredaks üllatuseks. 

Foto: MediaMarketing

Meeste võistlusklassis HCP 18.5-36 saavutas aga võidu Toomas Linamäe, keda kaasvõistlejad rõõmsalt kätel auhinnani kandsid.

Temale kuulus ka pikima puti erivõistluse auhind 6,29 meetriga. Teisele kohale mängis end Aivar Karotamm. Naistest võidutses Apawan Chinglek, kelle järgnes Anneli Kolk. Chingleki kuulus eriauhind naiste kategoorias lähim lipule (12,43 m) ning Annelile pikima naiste drive eriauhind. Pikima meeste drive´i tegi aga Tõnu Tsernant ning lähima lipule Meelis Milder (3,25 m).

Foto: MediaMarketing

Meelis oli ka esimene mees, kes mängu lõpetanuna klubimajja jõudis ning kahe väljaku juhti Markot jäi ilmestama ütlus «Ka kõige kehvem päev väljakul on parem kui kõige parem päev väljaku kontoris.»

Foto: MediaMarketing

Õhtused tervitusjoogid ja fotoklõpsud juhatasid sisse meeleolukaks kujunenud võistluse auhinnapeo, mis sai alguse punasest vaibast ja kus esimesed tantsupaarid jõudsid Maarja-Liisi hurmavate laulude saatel tantsupõrandale veel enne pearoa serveerimist.

Foto: MediaMarketing

Menüüs tavapärasest pidulikumal õhtul oli suitsujuustusupp, mida serveeriti söödavast kausist, põhjamaine põhjapõder kartuligratääni ning pihlakakastmega.

Ürituste korraldaja Kairi Tähe ütles, et õhtu on eriline, sest menüü on esmakordne, põhjapõtra pihlakakastmes pole keegi veel kunagi saanud. Temal paneb hea toit alati silmad särama. Peakook Helen Ormus aga lubas juba päeval, et kuna kõik golfarid mängivad pikalt, siis väsinuna ja külmast näpistatuna on neile valmistatud mõnus, täidlane ja sooja tunnet tekitav menüü. 

Foto: MediaMarketing

Mõistagi rääkisid kõik ka sünnipäevalapsest ehk Pärnu Bay Golf Links väljakust.

Majaperenaine Kaire Kongas ütles, et müügivõrgustik tuleb veel välja ehitada ja tuleb olla kannatlik, sest golfarite teadlikkus väljakust on alles kujunemas. Päris oma klubi Pärnu Bay Golf Linksil veel ei ole, selle kontseptsioon alles töötatakse välja, et oleks mingi õilsam eesmärk, seni aga tegeldakse golfi propageerimisega ehk siis võetakse inimesi rajalt maha ja tehakse neis golfipuhastus.

Naaberklubi Valgeranna on siinsele väljakule hea koostööpartner, sest golfaritel meeldib Pärnusse sattudes mõlemal pool kätt proovida. Konkurentsi puudumist kinnitas ka White Beach Club`i asepresident Margit Sipelgas.

Foto: MediaMarketing

80% külalistest on soomlased, järgnevad lätlased, eestlased ja rootslased.

Soomlastele meeldib tasane links-väljak, sest nende parks-väljakud on künklikud, siin aga saab rahulikult raja läbida. Inimesi võlub just see, et tegu on mereäärse väljakuga, mille sarnaseid võib kogu maailmas ühe käe sõrmedel üles lugeda, griinid on hästi taastuvad ja greenkeeperid teevad head tööd käsitsi.

Foto: MediaMarketing

«Ilusad vaated, rasked griinid — see on üks parimaid väljakuid Eestis, mulle väga meeldib!» kinnitas vandeadvokaat Jüri Sirel.

Golfikohtunik Heinu Klaas lisas, et see erineb teistest Eesti väljakutest, sest on selgelt erinev, teise käekirjaga väljak, mis sobib keskmisele golfarile ja annab hea lisaemotsiooni. 

Foto: MediaMarketing

Vaata pildigaleriid toimunust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles