Merlyn Uusküla: blokkige mind ometi ära!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Uusküla plaadi esitlus
Merlyn Uusküla plaadi esitlus Foto: Jelena Rudi

Lauljatar Merlyn Uusküla on hädas helistajatega, kes kogu aeg midagi pakuvad. «Sellise turunduse kõrgaeg oli 90ndatel!»

Mõne päeva eest postitas naine oma Facebooki küsimuse, kas keegi oskaks öelda, mis andmebaasid need sellised on, kus erinevate ettevõtete müügiinimesed numbreid võtavad ja hakkavad inimestele otse mingeid pakkumisi kütma.

«Täna sain kaks müügikõnet eri ettevõtetest ja kui viisakalt keeldudes püüdsin teada saada, mis andmebaasist nad mu numbrit siis võtavad, siis öeldi, et number on andmebaasis avalik. Enda arust olen alati enda numbri igalpool salastanud. Et väga huvitav. Äkki keegi on targem, ma ei viitsi mingit kägu kuulata enam.»

Kommentaarides lisab ta, et see on suisa ahistav, kui keegi helistab ja hakkab mingeid küsimusi esitama «Ma olen üldjoontes viisakas inimene, aga see muutub natuke tüütuks, selline asi peaks olema keelatud,» põrutab ta.

Vaid neli päev hiljem sai Merka järjekordse kõne. Kell kaheksa õhtul. «See on küll juba veits käest ära värk... Tsikk oli ise ka toru otsas väsinud ja oli kuulda, et suht kopp ees tal,» kirjeldab Merka õhtust müügikõnet.

«Ütles, et arvuti loosis mu numbri, mille peale palusin ennast edaspidiste müügikõnede osas blokeerida. Aga no igal tööpäeva helistatakse nüüd, ma ei saa aru, mis lahti on. Sellline asi peaks olema paremini reglementeeritud Eestis.»

Merka leiab, et selline helistamine on kuidagi liiga pealesuruv meetod ja tavainimesed ja ettevõtted ei peaks võimlema selleks, et eri müügikõnedest pääseda. Nendel teenusepakkujatel peaks ühine andmebaas olema, kus paned nr. blokeeritud ja nii jääbki. Hetkel on see keeld vaid kaheks aastaks.

«Vaatasin ka nüüd Eesti otseturunduse liidu lehte, kus kirjas, et nad võivad kella 21ni kõigile helistada. Ho hallejuula, osta ise endale telefoni teel sokke,» naerab Merka ja lisab, et tegemist on liiga paindlike reeglitega inimeste tüütamiseks.

Kui sa aga soovid nagu Merkagi tüütutest kõnedest vabaneda, siis üks kommentaar Merka loo all annab abi: «Mul oli sama mure ja uurisin välja, et on selline firma nagu Müügimeistrid, kes tegelevadki sellega, et pakuvad telefoninumbrite nimistut firmadele pakettidena müügiks. Kui uurisin, kust nad mu numbri võtsid, ütlesid, et see on ju avalik. On tõesti. Palusin enda numbri eemaldada, lubasid, et teevad seda. Rohkem pole kusagilt kõnesid saanud. http://www.telemarketing.ee»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles