Arnold Schwarzenegger: oleksin tahtnud USA presidendiks kandideerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger Foto: SCANPIX

Austria päritolu näitleja ja poliitik Arnold Schwarzenegger teatas meediale, et ta oleks tahtnud selle aasta USA presidendivalimistel kandideerida.

Samas tõdes ta, et USA põhiseaduse kohaselt seda teha ei oleks saanud, kuna ta on sündinud Austrias ja saanud USA kodakondsuse hiljem, edastab foxnews.com.

«Kui ma oleksin sünnilt ameeriklane, ei oleks ma hetkegi kõhelnud, oleksin end kandidaadina üles seadnud. Tunnen, et nüüd oleks olnud minu aeg. Mul on varasemast nii filmides kui poliitilisel areenil esinemise kogemus, seega oleks ma Valgesse Majja hästi sobinud,» teatas staar.

Schwarzenegger, kes sai USA kodakondsuse 1983. aastal ja oli pikka aega California osariigi kuberner, tunnistas et talle poliitika tegemine tegelikult ei meeldi, kuid ta saab poliitilistes ametites hästi hakkama.

Schwarzenegger on Hollywoodis tagasi ja valib varasemaga võrreldes rolle hoolikamalt.

«Roll peab olema kaasakiskuv, väljakutseid esitav, selles peab olema iva. Mulle meeldib teekond, mitte sihtpunkti jõudmine,» lisas kuulsus.

USAs valitakse presidenti 8. novembril. Viimaste arvamusküsitluste kohaselt on demokraadist presidendikandidaadil Hillary Clintonil oma rivaali, vabariiklase Donald Trumpi ees mõningane edumaa. Trumpi kampaaniat on häirinud pinnale tulnud 2005. aasta video, millel ta solvab naisi ning mitu naist süüdistab teda seksuaalses ahistamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles