Video: Staarkulturist paneb iga fitness-staari nööri mööda kõndima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alles see oli, kui Elu24 blogi pidav fitness-staar Evelin Ainomäe sai klulturist Ott Kiivikase käest sugeda. Nädal on möödas ja vaata, mis on Otil nüüd kosta!

Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ott saabus muuseas hiljuti ka ise võistlustelt Leedust, kus ta esimese päeva võitis. Vastas olid mehed kuni 112 kg ehk siis olulisemalt suuremad, kui Kiivikas. Teine päev aga läks mehel täiega metsa. Võistlus toimus teises Leedu linnas, kuid kohtunikud olid samad ja mees sai neljanda koha...

Ott: Ehk siis siin õpetussõnad ka meie fitness-staarile tulevasteks võistlusteks. Nii fitness, kui ka kulturism on väga subjektiivsed alad.

Foto: Margus Johanson

Aga liigume siiski meie staari, Evelini võistlusvormi juurde. Kas see on parem, kui möödunud nädalal? 

Ott: Jah, meil oli Eveliniga möödunud nädalal tõsisem jutuajamine ja see pilt, mis ma täna näen, rõõmustab mind pisut rohkem. Näen, et kõhulihased hakkavad juba ilusasti välja tulema ehk siis oleme saanud paadi nina juba ülespoole. 

Aga näha on, et sa pole ikkagi veel päris rahul?

Ott: No rahul olla ma täna tõesti veel ei saa. Me oleme hetkel oktoobri keskpaigas ja meie oluline etteaste ehk MM on juba praktiliselt kahe kuu pärast. Ehk siis, kui Evelin oleks täna sada protsenti valmis, siis ma oleksin vastupidi, väga mures. Meil tuleb kaks kuud veel saavutatud vormi hoida, aga see pole organismi jaoks päris normaalne olek. Organism hakkab sellise oleku vastu lõpuks võitlema.

Tippvormis saab sportlane olla tegelikult väga lühikest aega. Vormi ajastus on väga oluline ja sama pädeb ka bikiinifitnessis ning kulturismis. Madala rasvaprotsendi peal pole inimese füüsis võimeline kestma. Tavaliselt saab olla vaid kuune periood, kus me iga nädal parandame võistleja vormi. Ja ma näen, et Evelin liigub kenasti ka sinnapoole. 

Seega pole inimene võimeline kuid kuivama?

Ott: Täpselt nii. See muutub organismile kurnavaks. Olukord võib lõppeda sellega, et inimene jääb lõpuks haigeks ehk siis organism sunnib teda puhkama. Tervis ütleb, selle pika hoidmise peale, lihtsalt üles. 

Mida siis teha, kui organism pingele ikkagi lõpuni vastu ei pea?

Vaata täpsemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles