Esmakordselt Eestis? Vaba Lava koguperelavastusele saab osta kärgperepileti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse "Süüria rahvalood" proov
Lavastuse "Süüria rahvalood" proov Foto: Mats Õun

Perepilet pole midagi ebatavalist, aga kärgperepilet on midagi uut. Vaba Lava Teatrikeskus pani täna müüki Helen Rekkori lavastusele "Süüria rahvalood" 10 eksklusiivset kärgperepiletit hinnaga 69 eurot, pilet sisaldab 6 inimest, need võivad olla nii naised kui mehed, lapsed ja noored. Pane kokku ise oma pere just sellisena nagu tahad. Pole ei vanuse- ega soopiiranguid.

Väljendid nagu „seitsme maa ja mere taga“, „kord ennemuistsel ajal“ ning „elasid kord“ toovad pea igale iidsete lugude tarkust austavale inimesele silme ette põneva ja fantaasiarikka maailma. Läbi aegade on muinasjuttude ja rahvalugude peamine funktsioon olnud kanda edasi allegoorilist elamise juhendit, mille peamine võlu seisneb lugudes peituvais inimlikes moraalsetes väärtustes. Trupp eesti teatriloojaid on asunud detektiivitööle, et analüüsida Süüria rahvalugudes peituvaid tarkuseid ning tõdesid. 

Lavastuse dramaturgia aluseks on raamat “Folktales from Syria”, mis koondab endasse süüria poeedi Samir Tahhani poolt kogutud pärimuslugusid. “Süüria rahvalood” koosneb kümnest  muinasjutust, mis on esitatud nii läbi varjuteatri, groteski, komöödia kui ka draama võtmestiku.

Lavastaja Helen Rekkor, dramaturg Liis Väljaots, kunstnik Maarja Pabunen, videokunstnik Kristin Pärn, heliloojad ja helikujundajad Martin-Eero Kõressaar ja Villem Rootalu, valguskunstnik Priidu Adlas. 

Mängivad Artur Linnus, Katrin Kalma, Rauno Kaibiainen ja Shannon Quinn.

Lavastuse väljatoomist on toetanud Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Bauhof, UPM, NUKU Teater, Avision, Ampstükk.

Lavastus kuulub Vaba Lava 2016/2017. aasta kuraatoriprogrammi IN I OUT .

Etendused 29., 30., 31.10 ja 6.11 kell 19

7. 11 kell 12 ja 8.11 kell 15

30. ja 31. oktoobri etenduste eel ootab Vaba Lava kell 18.00 kõiki peresid pannkoogikohvikusse nautima jäätist ja mõnusaid pannkooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles