TFW / Vaata järele: keskkonnasõbralik Anu Hint ja romantiline Katre Arula

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week  20.10.2016 Anu Hint
Tallinn Fashion Week 20.10.2016 Anu Hint Foto: Erlend Štaub

Vaata järele TFW teise päeva show'sid!

Anu Hint esitles oma esimest 100% prêt–à–porter kollektsiooni. Praktilised rõivad on mõeldud kasutamiseks aastaringselt jahedas põhjamaises kliimas.

Tallinna Moemajas ja firmas Enelin kollektsioone luues lähtus Anu Hint eelkõige loomevabadusest. Tänapäeval on peamiseks märksõnaks kujunenud ökonoomsus.

Rõivakomplekte täiendavad keebid, sallid ning vestid. Kangajääkidest on valmistatud mudelite detailid ja kaunisitused. Villane kangas on kasutatud ära viimase võimaluseni. Toodete valmimise protsessi eripäraks on võimalikult vähene energiakulu ja nutikad konstruktsioonid, masinõmbluste arv on minimaalne. Mudelid pole üleliia kangamahukad, et vältida pesemisel liigset veekulu, villa-trikotaaži pole vaja ka triikida.

Kaunistusdetailid on tikitud käsitsi, et taasluua esiemade valmistatud rõivastes peituvat tunnetust, teraapiline käsitöö lisab mudelitele kordumatu välimuse ja kujutletava kaitsva loitsu. Kasutatud on ka rahvuslikke motiive.

Kollektsiooni tugitalad: sümmeetria asemele a-sümmeetria, liibuva asemel vaba vorm, sirge asemel kõver joon.

2016. aasta Katre Arula kleidikollektsioon «Festival day» on inspiratsiooni saanud suvistest muusikafestivalidest, peegeldades Eestimaal veedetud erilisi hetki. Kleidid on romantilised ning naiselikud, muutes kandja enesekindlaks ja mitte kunagi nähtamatuks. 

Kollektsiooni «Festival day» läbivaks jooneks on täpsust nõudvad autori eksperimentaaltehnikates valminud motiivid, mis pärinevad rahvakunstist.

Uue ja vana vahel kooskõla otsides on kasutuse leidnud nii uued, vanad kui ka taaskasutsmaterjalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles