Pildid ja video: Clinton ja Trump oskavad enda ja üksteise üle naerda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

New Yorgis toimus eile katoliku organisatsiooni Alfred E. Smith Memorial Foundation heategevuslik lõunasöök, millel osalesid ka USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ja demokraatide kandidaat Hillary Clinton.

USA meedia teatel olid külalised istuma pandud nii, et Trumpi ja Clintoni vahel oli kardinal Timothy Dolan, kelle sõnul õhkus ta lauakaaslastest ükteise vastast vaenu.

Nii Trump kui Clinton esinesid kõnega, milles nad naerutasid kohal olnud üksteist tögades, kuid naersid ka iseenda üle.

Tavaliselt jätavad kandidaadid sellisel sündmusel poliitilised erimeelsused kõrvale ja üksteist ei rünnata otse ja nii see üldjoontes oligi, sest Clinton kui Trump naerutasid rahvast eneseirooniaga.

«Tegemist on nii erakordse sündmusega, et ma jätsin seekord oma lõunauinaku selle tõttu ära,» lausus Clinton.

«Olen siin küll esinemas, kuid tegelikult võtan selliste kõnede eest üsna suure tasu, seega saate nüüd erikohtlemise osaliseks, kuna ma ei võta tasu,» jätkas Clinton viitega vabariiklaste kriitikale, et ta võtab oma esinemiste eest suurfirmade sündmustel krõbedat tasu.

Trump omakorda naerutas rahvast oma naise Melania kõnega, mille ta kandis ette vabariiklaste parteikongressil, kuid hiljem paljastus, et osa sellest oli esileedi Michelle Obama 2008. aasta kõnest.

«Meedia on sel aastal olnud väga poliitiline. Tahate selle kohta tõendeid? Michelle Obama pidas kõne ja see meeldis kõigile, kõik pidasid nii teda kui kõne suurepäraseks. Minu naine Melania pidas peaaegu samasuguse kõne, kuid kõik kargasid talle kaela, ma tõesti ei saa aru, miks,» teatas Trump.

Trump käsutas oma naise Melania püsti, et kõik ikka näeksid, kellest jutt käib.

Kandidaatide esimemiste teine pool muutus üksteise ründamiseks. Kohal olnud vilistasid Trumpi välja, kui ta süüdistas Clintonit korruptsioonis ja rahva petmises, kuid ka selles, et Clinton tegelikult ei salli katoliiklasi.  

Trumpi ja Clintoni vahel istunud kardinal Timothy Dolan sõnas hiljem meediale, et kahe kandidaadi vahel istumisel tekkist tal selline tunne, nagu ta oleks kas külmikus või põhjapoolusel, sest kandidaadid olid naeratustest ja huumorist hoolimata emotsionaalselt jääkülmad.

Tegemist oli Clintoni ja Trumpi viimase silmast silma kohtumisega enne 8. novembri valimisi.

Hetagevuslikul lõunasöögil koguti vähekindlustatud laste heaks kuus miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles