Video: Bermuda kolmnurga saladus võib peituda võimsat tormi tekitavates kuusnurksetes pilvedes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku joonistus laevahukust Bermuda kolmnurgas
Kunstniku joonistus laevahukust Bermuda kolmnurgas Foto: SCANPIX

Bermuda kolmnurk on mereala, kus on müstilistel asjaoludel kadunud palju laevu ja lennukeid ning aastakümnete jooksul on välja pakutud mitmeid teooriaid nende kadumise kohta.

Bermuda saare, Puerto Rico loodetipu ja Florida poolsaare lõunatipu vahele jääval mereala suurus on umbes 500 000 kilomeetrit ning seal on kadunud vähemalt 75 lennukit, sadu laevu ja umbes 1000 inimest, edastab mirror.co.uk.

Aastas keskmiselt kaob seal piirkonnas neli lennukit ja 20 laeva.

Teadlased käisid välja uue teooria selle mõistatuse kohta selgitades, et kadumist võivad põhjustada kuusnukrsed pilved, mis tekitavad tormi ja tugevaid tuuleiile, milles ulatub kiirus ligi 300 kilomeetrini tunnis.

Ameeriklasest meteoroloogi Randy Cerveny teatel tekivad ookeani kohal olevate kuusnurksete pilvede tõttu niinimetatud õhupommid.

«Need «pommid» tekivad pilvede alumises osa ja on oma olemuselt õhuvood, mis liiguvad ookeani pinnale  ja tekitavad ebatavaliselt tugeva lainetuse. Kui mitu sellist korraga tekivad, on torm veelgi võimsam,» selgitas meteoroloog.

Colorado ülikooli ilmateadlase Steve Milleri teatel tekivad heksagonaalpilved Bermuda saare läänetipu piirkonnas ja liiguvad sealt edasi.

Meteoroloogide arvates on pilved ja torm kõige loogilisem selgitus Bermuda kolmnurga saladusele.

Varem on fenomeni selgitustena pakutud välja merepõhja looduslikku gaasi metaanhüdraati, Maa magnetvälja häireid, õhukeeriseid, vesipükse, vee hõrenemist, teise dimensiooni sekkumist ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles