Depeche Mode annab Riias staadionikontserdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Gahan ansamblist Depeche Mode
David Gahan ansamblist Depeche Mode Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Inglise ansambel Depeche Mode, kes on saavutanud kultus-staatuse kogu Euroopas ja Ameerikas, esineb 25. mail 2009 Riias Skonto jalgpallistaadionil.



Peale paari aastat vaikust toimus täna, 6. oktoobril, Berliini olümpiastaadionil pressikonverents, kus kuulutati välja bändi turnee «Tour of the Universes» Euroopa kuupäevad.



Konverentsil andsid liikmed Dave Gahan, Martin Gore ja Andrew Fletcher teada ka oma tuleva albumi kohta.



«Tour of the Universe» saab olema bändi ajaloo kõige suurejoonelisem tuur. Lavakujunduse teeb tuntud kunstnik ja fotograaf Anton Corbijn – paljude Depeche Mode ja U2 videode autor ning bändi varasemate tuuride disainer.



Kõikidel tuuri kontsertidel kasutab bänd ainult enda tehnikat ja varustust, garanteerides sellega

show

kõrgeima kvaliteedi.



Depeche Mode sellel korral Tallinnasse ei jõua. Kontserti Riias korraldava BDG juhi Peeter Rebase sõnul loodab ta, et Depeche Mode’i Eesti fännid ei pelga ette võtta reisi lõunanaabrite juurde.



«Suuresti tuleb siin tänada meie valitsust, kes on otsustanud järgmisest aastast tõsta hüppeliselt kultuuriürituste käibemaksu,» selgitas Rebane, kelle sõnul oleks hoolimata ansambli suurest poolehoidjate arvust konkreetse kontserti korraldamine uutes maksutingimustes seotud liiga suurte riskidega.



***



Depeche Mode'i loetakse üheks parimaks live-artistiks. Iga nende esinemine on olnud väga edukas ja eelmise tuuri kontserdid müüdi välja pea kõikides riikides, kaasa arvatud Baltikumis.



Bändi eelmine kontsert Tallinnas ja Riias toimus «Touring the Angel» tuuri raames ning mõlemad kontserdid müüdi välja enne kontserdipäeva.



Maailma juhtiva kontsertagentuuri «Live Nation» esindajad kommenteerisid: «Bändi kontsertidel osalenud fännide arvud on järjest rohkem ja rohkem muljetavaldavad ja uus tuur saab olema eeldatavalt sama hämmastav kui U2 või Metallica esinemine.»



Piletid Depeche Mode kontserdile tulevad müüki esmaspäeval, 13. oktoobril.



***



Depeche Mode on mõjutanud palju tuntud muusikuid. Mike Shinoda Linkin Parkist tunnistab: «Depeche Mode on kõige mõjukam grupp läbi aegade. Nende muusika on mulle inspiratsiooniks.»



Briti grupp Coldplay on teinud Depeche Mode'i hittloo «Enjoy the Silence» videost oma versiooni enda uue albumi teise singli «Viva la Vida» jaoks. Oma veebilehel ütlevad nad: «See on tehtud armastusest Depeche Mode'i ja geeniuse Anto Corbijni vastu.»



Ka Eesti muusikud on teinud omalt poolt kummarduse – 2001 aastal välja antud tribüütplaadil teevad kaasa näiteks Forgotten Sunrise, Pedigree ja Pia Fraus.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles