Kummitaldadega kingad ja kindlad kinnised! Arne Niidu nõuanded, kuidas president Kaljulaid pääseb moeäpardustest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Niit
Arne Niit Foto: ERR

Moedisainer Arne Niit kiitis president Kersti Kaljulaidi senised rõivavalikud heaks. 

«Ma olen ülirõõmus, et meil on proua president. See loob uued võimalused ja paneb disainerid katsele,» tunnistas Niit «Ringvaates».

President on ametis olnud vähem kui kaks nädalat ja kriitikaks mingit põhjust pole.

«Kriitikaks pole mingisugust alust, sest see kõik on toimunud väga kiiresti. Andke aega inimesel töötada välja oma stiil, kui tal seda veel välja töötatud pole. Võibolla on abi tarvis, võibolla ei ole. Eks see on tema otsus. Võibolla ka rahval on mõni sõna sekka öelda,» märkis Niit.

Niidu arvates on toimunud ka väike stiilimuutus alates sellest, kui Kaljulaid presidendikandidaadiks sai.

«See on käinud üllatavalt kiiresti. Kui siin varasemaid näiteid tuua. Ta on väga kiire reageerimisega, mulle tundub,» ütles Niit.

Niit rääkis ka, mida peaks Kaljulaid kandma siis, kui ta parajasti ülipidulikke riideid ei vaja. Moelooja rõhutas, et olulisi riideid peab kindlasti olema mitu komplekti.

«Ühel naisterahval peaks olema nõuandja. Tal pole kindlasti aega mõelda sellele, mida ta paneb selga jahile või ratsutamiseks. See on väga keeruline ülesanne,» seletas Niit naispresidendi keerulist elu. 

Presidendid Kersti Kaljulaid ja Sauli Niinistö Helsingis Mäntyniemis, põhjanaabrite riigipea ametlikus residentsis.
Presidendid Kersti Kaljulaid ja Sauli Niinistö Helsingis Mäntyniemis, põhjanaabrite riigipea ametlikus residentsis. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Juhuks, kui Kaljulaid peaks minema näiteks vihmase ilmaga koerte varjupaiga avamisele, peaks tal Niidu sõnul olema üks kena A-lõikeline vihmamantel.

«Kummikutega ta kahjuks minna ei või. Ta võib minna kingadega, millel on all kummikaitse. Sellised kingad on olemas,» seletas Niit.

Moelooja rääkis ka, millised on tema tähtsaimad nõuanded naispresidendile.

«Esimene asi, mis peaks kapis olemas olema, on rida ametlikke kostüüme, millel peab olema joon ja lõige, mis tema figuuri kaunistavad. Ja õigetes pikkustes! Ta ajab nendega pikalt läbi. Ja kui on vaja Eestit esindada südamest, võiks olla - ma ei pea silmas mingit massiivset tikandit - mingi vaevuaimatav detail või vihje etnilisele Eestile,» rõhutas Niit.

«Näiteks tumesiniseid kostüüme võiks olla mitu täpselt ühesuguseid. Materjalivalik peab olema hea, nad ei tohi kortsuda. Need peavad kannatama autosõitu, niiskust... Nad ei tohi rikki minna ja neil peavad olema väga kindlad kinnised. Ja kui juhtub kõige õudsem asi, mis ühe rõivaga võib juhtuda, on see, et läheb plekk peale. Näiteks sa kallad endale kohvi peale ja sa pead kolme minuti pärast eetris olema - siis sul peab alati kaasas olema teine eksemplar,» seletas ta.

Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles