Kinno jõuab Puustusmaa põnevik «Rotilõks»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängufilm Rotilõks
Mängufilm Rotilõks Foto: Karli Saul

Laupäeval, 5. märtsl jõudis kinolinale kodumaine põnevusfilm «Rotilõks»

Lühidalt filmist:

Zanr:
Rotilõks on zanrilt ühiskonnakriitiline film, milles on tegevuse dünaamika arendamise eesmärgil kasutatud actionfilmi elemente. Filmis räägitavad keeled on eesti, vene ja inglise keel. Just selliselt nagu see tänapäeva Tallinnas kõlab.

 

Faabula:
Saginat täis päeval saabub Tallinnasse kuulus ja pärjatud vene noorema põlve kirjanik Pjotr, et kohtuda oma eelmisest kooselust pärit tütrega.

End hotelli sisse seadnuna hakkab ta asju korraldama ning võtab ühendust oma vanade Eesti sõpradega, Kristina ja Sergeiga.

Sama päeva õhtuks saavad nad kutse osaleda poliitik Toomase (Mait Malmsten) villas peetaval peol. Toomas Pork on hämara suhtlusringkonnaga Liberaaldemokraatliku partei valimiseelne favoriit. Toomase peole on kohale saabunud hulk prominentset rahvast ning pidu läheb väga hoogsaks.

Järgmine päev algab Toomasele pohmelli ja avastusega, et tema kodust on kaduma läinud suur hulk raha. Endise miilitsatöötajana kutsub ta endale appi vana tuttava, kunagise operatiivtöötaja Endeli (Tõnu Kark).

Endel teeb oma kanaleid kasutades kiiresti selgeks kõikide külaliste tausta. Kristina ja Sergei rahamured ning turvakaamerate videosalvestused suunavad Endli kahtlustused just nende peale. Kahtlusaluste ringi haaratakse ka Pjotr.

Järgneb hoogsate sündmuste jada mis kulmineerub teineteise kahtlustamise, tegelaste vaimse murenemise ja tugevate psühholoogiliste pingetega. Sündmused võtavad kiiresti kriminaalse pöörde.

Hetkeks kui "uurimine" on võtnud väga tõsise iseloomu ning näib, et traagilised sündmused on möödapääsmatud tuleb ilmsiks banaalne tõsiasi mis muudab sündmuste kulgemise veelgi keerulisemaks. Toomase tõehetk saabub viimasel valimiseelsel kihutuskoosolekul.

 

Näitlejad:
Lisaks Mait Malmstenile ja Tõnu Kark'ile mängivad filmis Lembit Ulfsak, Eda-Ines Etti, Natalja Murina, Ilja Nartov, Juhan Ulfsak, Evelin Pang, Hele Kõre ja Indrek Tarand.
Lisaks Eesti näitlejatele mängivad filmis tõelised Vene kino superstaarid Kirill Käro, Marina Aleksandrova ja Nikolai Fomenko.

 

Interjöör, eksterjöör ja natuur:
Filmis kasutatud võttelokatsioonid loovad Tallinnast narratiivi, kui moodsast ja elamiskõlblikust Euroopa pealinnast. Lisaks harjumuspärastele kaadritele vanalinnast on suur osa materjalist filmitud Tallinna uute hoonete taustal ning kasutatud mitmete tuntud avalikke hoonete interjööri.

Film jõuab kinodesse 5. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles