Galerii: Hõbenõel 2016 võitja, Roberta Eineri värvikas kollektsioon

Anu Saagim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Fashion Weeki avapäeva lõpetas suurejooneline Kuldnõela gala, mille käigus kuulutati välja Eesti kõige tähtsamate moeauhindade tänavused võitjad. Loomingulist järjepidevust, ilu ja kvaliteeti hindav auhind Kuldnõel anti Lilli Jahilole, aasta säravaima panuse eest meie moeellu pälvis Hõbenõela Roberta Einer.

Foto: Erlend Štaub

Roberta Einer on Eesti noor moelooja, kes on Londonis püsti pannud oma moeateljee. Tema moeloomingut on kandnud nii Rihanna kui ka Lady Gaga.

«Ma arvan, et hästi palju on õnnes kinni, sest ma pole kunagi kellelegi asju ise saatnud, pigem stilistid ja artistid tulevad minu juurde,» rääkis Roberta Einer vahetult enne Tallinn Fashion Weeki. Ta lisas, et kui kellelegi jääb midagi silma, siis see liigub Londoni küllaltki kitsas moeskeenes kiiresti ka edasi.

Foto: Erlend Štaub

Hea disaini saladuseks on Eineri sõnul tugev aluspind. Kvaliteet ja tootmine peavad olema tasemel. Viimase üheksa tegutsemiskuu edu oskab Einer ainult õnne nimele kirjutada. «Ajastus on tähtis, kogu selle minimalismitrendi keskel maksimalismi, värvide ja tekstuuriga peale lennata... Paljudele see ei meeldi, aga neile kellele meeldib, meeldib väga.»

Foto: Erlend Štaub

Roberta loomingu hinnad algavad 100 eurost ja küündivad 4500-6000 euroni. Ühe kleidi valmistamine, mida kaunistavad erinevad litrid ja muud kirevas tehnikas tehtud detailid, võtab kümnel töötajal üle kahe nädala aega. Näiteks selliste jakkide hinnad võivad küündida kuni 6000 või enamagi euroni.

Foto: Erlend Štaub

Roberta Eineri looming on hetkel müügil USAs, Saks Fifth Avenue kaubamajas.

Vaata võidukollektsiooni moegaleriid!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles