Bill Gatesi sõnul ta ei kahetse Harvardi ülikoolist väljalangemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Ameeriklase Bill Gatesi elu on filmimaterjali mõõtu, sest hoolimata headest hinnetest langes ta 1975. aastal Harvardi ülikoolist välja, kuid temast sai kuulsa Microsofti firma kaasasutaja ning lõpuks maailma kõige rikkam inimene.

Gates andis hiljuti intervjuu väljaandele Bloomberg, milles kinnitas, et ta ei kahetse ülikoolist väljakukkumist, sest seal oli küll palju tarku inimesi ja anti häid hindeid, mis võimaldasid end targana tunda, kuid ta ootas elult midagi muud.

«Kahjuks langesin ülikoolist välja, kuid ma ei kahetse seda. Kõik, mis on mul vaja õppida, õpin elu käigus ja ma olen seni õppimislainel,» teatas Gates.

Gates jätkas, et talle meeldib iseseisvalt lugeda ja õppida, lugedes aastas umbes 50 raamatut. Lisaks õpib ta e-õppes ja avardab oma silmaringi erinevate harivate võimaluste abil.

«Olen kummaline väljalangeja, sest võtan vahetevahel ülikoolide juures pakutavaid kursuseid, kuna tahan õppida ja mulle meeldib üliõpilane olla,» lausus ameeriklane.

Maailma kõige jõukama mehe teatel meeldib talle olla niiöelda vabakäigu üliõpilane ja mitte end siduda liigsega.

Hoolimata sellest, et Bill Gates langes ülikoolist välja, võimaldavad tema ja ta naise Melinda Gatesi fondi stipendumid noortele ülikooliharidust.

Gates küll ei lõpetanud Harvardit, kuid ta sai 2007. aastal selle ülikooli audoktoriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles