Elu24 video! Kuidas suhtub Hõbenõela nominent Roberta Einer kopeerimisse ning milline kodumaine kuulsus tema loomingut kannab?

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Roberta Eineri 2017. aasta kevad-suvekollektsioon toob kokku hüper-realistlikud värvikombinatsioonid ja Miami art deco ahitektuuri, et luua julge ja kõrgekvaliteediline naisterõivaste kollektsioon. Täna esitleb Roberta Tallinn Fashion Week 2016 raames esimest korda oma kollektsiooni Eesti moelaval Hõbenõela galal. Elu24 vestles pärast proovi moeloojaga ja uuris, millised kodumaised kuulsused tema riideid kannavad, kui palju aega võtab eksklusiivse riideeseme valmistamine ning kui palju maksab eriti luksuslik Swarovski kristallidega kaunistatud nahkjakk.

Lisaks uurisime, mida tähendab tema jaoks kodumaine tunnustus ning saime teada, et catwalk'il oma moeloomingut esitleda on disaineril alles esimene kord.

Kodumaa publiku ette astumine on Roberta jaoks kindlasti teistsugune kogemus ja personaalsem. «Moenädalatel on minu show vaatajad ainult press ja industry inimesed. Siin on esimene kord, kui saan oma töid näidata perele ja sõpradele ning inimestele, kes on mind sel teekonnal toetanud.»

TFW: Roberta Einer SS17
TFW: Roberta Einer SS17 Foto: Lookbook

Eestlaste jaoks on see kõik olnud üsna ootamatu, sest Roberta Einer on eestist ära olnud 9 aastat ning enda loomingut hakkas näitama esimest korda poolteist aastat tagasi. «Inimesed teadsid, et ma teen midagi, kuid mitte seda, mis see täpselt on.» Nüüd pärast kolme hooaega ei tule see eestlastele ehk enam šokina ja nad on juba tema loominguga harjunud: «See ongi see, mida inimesed minult eeldavad.»

Kui Roberta täna õhtul esitletav kollekstioon on inspireeritud Miamist, siis järgmiseks läheb naine mõtteid ammutama Indiast.

Vaata Elu24 videost, milline kodumaine kuulsus juba Roberta loomingut fännab ning kuidas ta suhtub kopeerimisse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles