Presidendiprouade lemmikmoelooja Ülle Pohjanheimo teenis ametlikult vaid 430 eurot kuus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Ülle Pohjanheimo.
Moekunstnik Ülle Pohjanheimo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

20. septembril rahuldas Harju maakohus maksu- ja tolliameti taotluse ning kuulutas välja riigile üle 35 000 euro võlgu oleva hinnatud moekunstniku Ülle Pohjanheimo ja tema abikaasa pankroti.

Tegemist on kahjunõudega, mille kohus mõistis Pohjanheimodelt välja 2005. aasta kevadel seoses nende süüdimõistmisega maksupettuses. Nimelt esitasid Pohjanheimodest abikaasad üheksakümnendate lõpuaastatel maksuametile valeandmetega dokumente, pettes riigilt nii üle 800 000 krooni välja, vahendab ERR.

Eelmise kümnendi keskel mõistis kohus Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja Hannu Tapani Pohjanheimo süüdi maksupettuses ja karistas neid tingimisi vangistustega, mis asendati 900 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega.

Ühtlasi pidid nad maksma 51 503,59 eurot, millest tänavu mai seisuga oli tasumata 35 684,54 eurot.

Pankrotimenetlus tõi presidendiprouade lemmikdisaineri Ülle Pohjanheimo kohta välja üsna ootamatu fakti: tuntud moekunstniku kuupalk oli vaid 430 eurot kuus, vahendab Eesti Ekspress, et haldurit huvitab, kas ametlik sissetulek vastab ikka tegelikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles