Hariduse ränk puudujääk? Teismeline «meninist» sõdib tampoonide vastu ja soovitab naistel «oma põit kontrollida» (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Williams
Ryan Williams Foto: Instagram

Suurbritannias lööb laineid noormees, kelle arvates on tampoonid luksusesemed, sest naiste menstruatsioon on vaid «enesekontrolli küsimus».

19-aastane Ryan Williams jagas oma imelikku arusaama naiste anatoomiast ja hügieenivahenditest sotsiaalmeedias, vahendab Mirror.

Essexist pärit fotograafiatudeng usub, et «tampoonimaksust» vabastamine on kurjast ja kui naine «ei suuda menstruatsiooni kinni hoida, kuni ta tualetti jõuab», siis on see naise enda, mitte maksumaksja probleem.

«Ma märkasin postitust, mis rääkis tampoonimaksu lõpetamisest, ja see ärritas mind väga. Inimesed ütlevad, et tampoone ei tohiks maksustada, kuna tegemist on hädavajaliku tootega, kuid miks ei suuda naised õppida lihtsalt oma põit kontrollima? Nad peaksid oma veritsemisega ootama seni, kuni nad tualetti jõuavad. Asi on puhtalt enesekontrollis,» seletas Ryan palju kõmu tekitanud Facebooki postituses. «Minu arvates on tampoonimaksu vastased naised lihtsalt ihnuskoid.»

Ryan soovitas sealjuures eeskuju võtta tema tüdruksõbrast, kes pole noormehe sõnul kunagi veritsenud.

Ryan koostas isegi Facebookis küsitluse, et teada saada, kui paljud inimesed temaga nõus on. Selgus, et mitte eriti - tervelt 87 protsenti vastanutest arvas, et tampoonid peaksid olema tasuta.

«Inimesed on mulle öelnud, et ma tegin bioloogiast poppi, kuid ma ei saa aru, kuidas see asjaga seotud on. Mulle on isegi tapmisähvardusi saadetud!» kurtis Ryan. 

Ryan, kes nimetab ennast «meninistiks» ja on suur Brexiti toetaja, on palju negatiivset vastukaja saanud, kuid ta usub sellegipoolest, et suutis avada paljud silmad. «Mehed on mulle kirjutanud, et nad nõustuvad minuga,» uhkustab ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles