Uus hingus noortelt tegijatelt Eesti muusikas: üritame teha midagi, mida siin veel varem pole tehtud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Põtter
Kaspar Põtter Foto: Erakogu

Kaspar Põtter (19) on tegelenud muusikaga pisikesest saati, kuid enne polnud tal nii suurt soovi produtsendiks saada. «Ma mängisin pool elu jalgpalli ja selle kõrvalt laulsin. Nooremana unistasin, et minust saab tippjalgpallur, kuni sain korralikult vigastada.»

Pärast vigastust hakkas Kaspar muusikaga üha rohkem tegelema ja avastas enda jaoks täiesti uue külje muusikas - produtseerimise. Viimased neli aastat on ta veetnud arvuti taga, mängides erinevate süntesaatorite ja mpc'dega, luues laule. Tal on paarimees Hannes Hainsalu (18), kellega koos arutatakse praegu debüütalbumi detaile ja lõpetatakse pooleliolevaid projekte. «Ilma Hanneseta oleks raske. Ta on väga hea selles, mida ta teeb, ja mul on väga hea meel, et ta otsustas seda albumit minuga koos teha. Samuti pidime endale mõtlema terava ja täpse koondnime, milleks sai 372.»

Hannes ja Kaspar andsid mõned kuud tagasi koos Bad Arti ja Maxtractiga välja loo «247», mis sai kiiresti mitmete Eesti hip-hopi kuulatajate lemmikuks. Lool on juba peaaegu 500 000 kuulamist, millega on poisid ise väga rahul. «Seda lugu ei oleks kindlasti juhtunud, kui meie hea sõber, muusik Uku Arop poleks meile Bad Arti tutvustanud. Bad Art on väga-väga huvitava hääletämbriga ja stiiliga artist, kes lõi meil mõlemal kohe silmad särama. Teadsime, et meil on väga hea klapp kohe, kui koos «247» laulu tegema hakkasime.» 

372 debüütalbumil astub üles umbes tosin artisti - nii staarlauljad kui ka räpparid. «Me üritame teha midagi, mida Eestis veel varem pole tehtud. Anda välja uuema kooli hip-hop/pop album koos suure hulga artistidega, kes kõik valitakse välja just nende hääletämbri või huvitava kooskõla pärast. Millal album välja tuleb, seda veel kinnitada ei oska, kuid 2017. aastal kindlasti!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles