Kristel Aaslaid: kui inimesel on siht ja tahe, pole läbilöömiseks takistusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Aaslaid
Kristel Aaslaid Foto: Jo Wyron

Tantsija, muusiku ja näitlejana edu saavutanud Kristel Aaslaid hindab tänavusel Tulevikutalentide konkursil noori andekaid õpilasi, et selgitada välja tublimad kultuuritalendid. Uurisime, mida Kristel andekusest arvab.

Kristel, kas Sa usud väidet, et kõik inimesed on andekad?

Jah usun. Andekus ei piirdu vaid loovusega. Andekus võib olla milline tahes. See on lai mõiste ja kõigil on midagi, milles nad on andekad - matemaatikast kalasabade punumiseni!

Oled kogunud tuntust nii tantsija, muusiku kui näitlejana - millisel alal end ise kõige võimekamaks pead?

Ma oskaksin pigem valida, milles end kõige mugavamalt tunnen - lauljana. Ma tunnen end muusikat tehes kõige rohkem iseendana ja mingil määral kõige vabamana.

Kas sa pead ennast andekaks inimeseks?

Ma arvan, et mingil määral kindlasti, kuna kõik inimesed on milleski andekad. Olen teinud koostööd paljude andekate inimestega ja tahaksin uskuda, et täiesti andetuna mul seda võimalust ei oleks tekkinud.

Kuulud noorte talentide stipendiumikonkursi Tulevikutalent 2016 žüriisse. Mis on need omadused, mida Sa võitjas otsid ja näha loodad?

Ma otsin siirast emotsiooni oma talendi osas. Ma pean uskuma, et see inimene elab selles, mille nimel ta võitleb.

Kas oled ka ise kunagi mingitel koolinoortele suunatud stipendiumikonkurssidel osalenud?

Kahjuks ei ole, kuna olin selle osas kas liiga arg või polnud eneseusku piisavalt. Mida ma nüüd muidugi kahetsen ja kui aega saaks tagasi keerata, siis kindlasti lööksin kaasa. Seega soovitan kõigil noortel võtta julgelt osa konkurssidest, et pärast midagi kahetsema ei peaks.

Kas väikesest kohast pärit noortel on Eestis keerukam läbi lüüa?

Ma ei usu, arvan, et see ei ole piisav vabandus. Geograafiline asukoht ei tohiks olla läbilöömisel takistuseks, kui inimesel on siht ja tahe. Kui ta arendab ennast pidevalt ja teeb seda, mida ta teeb, hästi ja hoolega.

Kes on Sinu professionaalse kujunemise teel olnud kõige tähtsamad eeskujud ja õpetajad, tänu kellele oled nii kaugele jõudnud?

Oma endiselt lauluõpetajalt Laine Lehtolt sain kindlust enda suhtes kui lauljast. Tänu bändikaaslasele ja heale sõbrale Taavi Paometsale hakkasin muusikat ja loomingut uutmoodi vaatama. Tänu Ergo Kullale tundsin, et julgen näidelda koos professionaalsete näitlejatega ja mitte tunda, et pean end tagasi hoidma. Mu elus on veel palju mõjutajaid - näiteks mu toetav pere, kes igal sammul mu selja taga on; mu ägedad sõbrad, kes sisendavad eneseusku ja eneseväärtust; mu praegune teine pool, kes mind draivib rohkemaks ja oma haaret suuremaks muutma. Mul on vedanud, et need inimesed mu ümber on, kellest ma saan kogu aeg aina rohkem inspiratsiooni.

Kumb on Sinu arvates tähtsam, kas töötahe või suur kirg ja pühendumus?

Päeva lõpuks on oluline nende komponentide segu - tahe, kirg ja pühendumus on need, mis viivad kõige rohkem edasi ja neid tuleb koos hoida. Sellisel juhul saab end uhkusega täielikult realiseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles